Moments complicats per a una de les catalanes que més triomfa arreu del món. No és la Rosalía, però se li apropa. La carrera d'Aitana ha dut un ritme meteòric des que sortís de l'acadèmia d'Operación Triunfo 2017. Tres àlbums, infinitud de 'singles' publicats, premis a dojo, un llibre d'il·lustracions, un perfum i marxandatge de tota mena figuren entre les coses que ja porten el seu nom. És la Britney Spears nacional, la princesa del pop pàtria. Amb tot, ja se sap que quan un es converteix en estrella difícilment podrà escapar de les enraonies de l'audiència. La gent prega saber, els seguidors i detractors necessiten contingut per fer el safareig indispensable. Concretament, en matèria d'amors.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by αitana (@aitanax)

La de Sant Climent de Llobregat, més enllà de tenir una veu prodigiosa, sempre ha vist com les seves parelles han pres una magnitud considerable en la manera com és percebuda pel públic. Cal dir també que el seu, un ritme frenètic i canviant propi de qualsevol persona de 24 anys, deixa ja una llista de ruptures considerable i això que només fa sis anys que va saltar a la fama. El seu xicot del poble, en Vicente, el va canviar amb més o menys encert per Luis Cepeda, de qui es va enamorar mentre ambdós participaven a OT. Un temps després li va dir bye bye al gallec per començar la que ha estat la seva relació més estable —que es conegui— fins a la data. Aitana i l'actor Miguel Bernardeau, fill d'Ana Duato i protagonista de ficcions com Élite, van sortir des del 2018 fins al 2022.

Aitana y Miguel Bernardeau GTRES
Aitana i Miguel Bernardeau. / GTRES

Semblaven enamoradíssims i fins i tot van participar junts a la sèrie La última. Però, gairebé quatre anys després, kaputt. Aquesta sí que no se la veia venir ningú, encara que més fort ha estat l'últim revés. Si bé mai havien arribat a confirmar-ho de manera oficial, tothom era conscient que ella i el cantant colombià Sebastián Yatra havien començat un idil·li aquest mateix 2023. Sempre s'havien declarat molt amics, van publicar el tema Corazón sin vida i durant dos anys han compartit plató exercint de coaches a La Voz Kids. Però, no va ser fins al passat mes d'agost que eren captats fent-se petons en un vaixell durant uns dies de vacances a les Pitiüses. L'aventura perfecta que, en les últimes setmanes, ja feia aigües. La primera de les grans pistes: Aitana s'ha tenyit de vermell com tantes altres artistes han fet en plena ruptura.

Sigui com sigui, els rumors efectius naixerien de la no-presència de la intèrpret de Los Ángeles a la gala dels Grammy Latinos, en què Yatra actuava, o la boda del que aleshores era el seu cunyat. També el fet que Aitana havia estat vista al País Basc amb Bernardeau i, fins i tot, es platejava la possibilitat d'una reconciliació. Tot i això, algunes informacions afirmaven que se'ls hauria vist dinant junts a un restaurant de Sevilla en el mateix, de manera que tot podria ser fruit de les invencions populars i seguien junts. Spoiler: no. El mateix Yatra ho ha confirmat al canal mexicà Telediario, on ha asseverat que "nos queremos un montón. Somos y seremos grandes amigos de la vida. En este momento los dos estamos solteros, andamos cada quien viviendo su propio camino, pero la quiero muchísimo y vivimos una historia muy bonita este año". I això que fa només cinc dies estaven junts per Mèxic. Olora estrany, però cenyim-nos a la declaració dels implicats.

La reacció d'Aitana va venir abans. La catalana es posava a plorar el passat 26 de novembre enmig de la seva presentació a Bogotà. "No pasa nada, hay días que estoy bien y hay días que estoy mejor". Diu que tot OK, però és inevitable que els fans es quedin preocupants.

Comprenem que no és cap coincidència que això li passi, precisament, en la terra del seu ex. Quedem a l'espera de conèixer quin és el pròxim afortunat en omplir el cor de la cantant. I esperem que li duri una miqueta més.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!