Operación Triunfo, producte català i fàbrica d'estrelles per excel·lència. Corria l'octubre del 2001 quan la primera edició del concurs de Gestmusic ens introduïa a la vida d'artistes com Rosa López, David Bisbal, Chenoa, Bustamante o Manu Tenorio. Així succeiria any rere any, sent infinita la llista de cantants que van aconseguir guanyar-se la vida gràcies a la música fossin o no els guanyadors del format. Amb tot, l'espai, que va canviar de cadena i presentadors en més d'una ocasió, patiria un desgast que acabaria en adeu fulminant el 2011, amb una vuitena edició que pretenia convertir-se en l'última.

No va ser així, ja que TVE el va recuperar —sense massa expectativa, pressuposem— el 2017. El resultat: un èxit increïble de bracet amb una generació que mai no havia viscut el fenomen. Entre els concursants, noms que encara avui dia sonen a la ràdio com el d'Aitana, Amaia, Cepeda o Lola Índigo. Odioses les comparacions, però inevitable admetre que no tots han corregut la mateixa sort. Ressona el nom de Thalía Garrido? Tercera expulsada de la temporada, i desapareguda totalment del mapa fins fa uns anys.

thalia garrido ot2017 rtve
Thalía Garrido, OT 2017. / RTVE

De Malpartida de Plasencia, província de Cáceres, només tenia divuit anys quan va aterrar al Parc Audiovisual terrassenc. Si bé mai no va acabar d'encaixar amb els companys ni va enlluernar massa l'audiència, ningú pot negar que era una de les alumnes més aplicades de l'acadèmia més famosa de la televisió. La seva darrera actuació va ser interpretant Cenizas de Malú, un tema que li acabaria costant l'expulsió amb només el 31% dels vots a favor seu. 

Després que el programa acabés i el premi se l'emportés la pamplonesa Amaia Romero, Garrido va seguir les mateixes passes protocol·làries que els seus companys. Gira per tot l'Estat espanyol, omplint estadis tan emblemàtics com el barceloní Palau Sant Jordi o el Santiago Bernabéu, presència a gales de tota índole, i assistència imprescindible a programes de televisió i ràdio per fer promo, promo i més promo. Fins i tot va publicar un 'single'! Quien quiero ser, es deia. La cosa, però, no va funcionar-li del tot bé des del principi.

La MTV va filtrar el videoclip abans d'hora i, poc després, totes les seves xarxes serien hackejades per un turc. Surrealista. No és d'estranyar que acabés per desaparèixer completament de l'escena pública. Fins al 2021, cap notícia sobre l'extremenya. Seria llavors quan la veuríem reprenent la seva carrera musical, cantant en esglésies asturianes. Sense rastre dels temes pop que interpretava a OT, ara es dedica al cant líric.

Seria poc després que reprendria la seva activitat a Internet, amb un nou perfil en què informa de les novetats laborals que li sorgeixen. En aquest temps, fins i tot ha estat part d'obres de teatre musical, i aquest mateix 2023 publicava una nova cançó amb videoclip. Sense sons tropicals ni robes extravagants, al videoclip de Calma y tempestad la veiem tocant el piano i petonejant-se amb un noi que pot presumir de ser el seu xicot. En fi, quines voltes dona la vida. Mentre a Aitana la critiquen per haver embogit en la seva dansa, sembla que la Thalía ha apostat per un estil molt més púdic

Si pareu atenció a la veu, us adonareu que sona molt millor. Sopraníssima i polifacètica, podria ser una més de les Flos Mariae.