Aitana torna a estar d'actualitat més enllà de la seva música. Que no se'ns malinterpreti, perquè és evident que en l'àmbit laboral està triomfant com mai. Immersa en una de les seves etapes més prolífiques des que va sortir de l'acadèmia d'Operación Triunfo, la catalana acaba de publicar el seu tercer treball d'estudi: Alpha, un àlbum molt més adult. La de Sant Climent de Llobregat ha crescut, ja no és una nena, i així es veu reflectit en les seves composicions. Lletres que tracten la intimitat, sons foscos i experimentals. Canvi d'etapa, ha passat pàgina. En qualsevol cas, la seva metamorfosi s'ha tornat un tema de debat només pel fet que molts no estan d'acord que ja no es presenti com ho feia abans.

La polèmica pels atrevits balls d'Aitana que ha fet la volta a Internet

Tot sorgeix del primer dels concerts de la seva nova gira. A València, la cantant va estrenar un espectacle molt més grandiloqüent a com ens tenia acostumats. Amb més ball, això segur. Precisament les danses triades han estat les que han potenciat una polèmica a la xarxa que ja s'ha traslladat als mitjans de comunicació. Mentre que alguns defensen el dret de l'artista a fer el xou que li vingui de gust, altres no estan d'acord que una artista amb públic adolescent tingui un punt més sensual que abans.

La catalana es refugia escapant-se a Miami amb Sebastián Yatra, el seu xicot

En qualsevol cas, sembla que les crítiques li rellisquen prou a la catalana. Quan un diari publicava un vídeo d'una de les seves actuacions on la veiem plorant, visiblement emocionada, amb el text "Aitana se derrumba en su último concierto tras las críticas recibidas por sus coreografías", l'intèrpret de Los Ángeles corria a desmentir la informació. "No, la verdad que no. Mi estado emocional ahí es por una canción de mi 'setlist' que me da esa emoción cuando la canto. Nada que ver con lo otro. Lo otro todo bien". Bàsicament, li és igual el que diguin. I normal. Ella vol servir aquesta 'performance' i no ho deixarà de fer. I si a algú no li agrada, només cal que no hi vagi.

Amb tot, la feina no és l'única cosa que li va bé. Ja fa uns mesos que està sortint amb el cantant colombià Sebastián Yatra. Van coincidir algunes vegades en el passat a la televisió i, tot i que no hi ha hagut cap confirmació oficial —ni falta que fa—, ara comparteixen la seva vida. Aliena a les renyines públiques, la revista Diez Minutos els ha captat molt feliços i guapíssims passant uns dies a Miami amb motiu d'un esdeveniment de la seva discogràfica. Ella, lluint un estil urbà que li queda genial

Brams d'ase no pugen al cel. L'Aitana ho sap molt bé.