Com ja saps, als Miguelines ens encanten els vins i, en la nostra cerca dels millors bars de vins a Barcelona, n'hem trobat un on hem gaudit de valent, el Pepa Pla. No és que tingui una selecció de vins més gran que altres bars de vins com el Bar del Gresca, La Volàtil o el Monocrom, però ens ha sorprès la seva aproximació al menjar.

De fet, es nota que al darrere hi ha un sòlid equip amb molts anys d'experiència en restauració a la motxilla: tant en Jordi Peris, en Jordi Palomino i en Jaume Pla són els propietaris del Restaurant del Pla i el famós Bar del Pla, ambdós al barri de Ciutat Vella. En aquest cas, el Pepa Pla el trobem al barri de l'Eixample Esquerra, en concret al número 41 del bulliciós carrer d'Aribau.

Els tres promotors van inaugurar el Pepa Pla fa gairebé un any on abans hi havia una antiga llibreria, i van decidir conservar molts dels elements que formaven part, com el terra de rajola hidràulica, les totxanes vistes, unes estanteries de fusta, alguns llibres o inclús les curioses portes del bany. El local està dividit en dos espais: l'entrada, on hi trobem unes taules altes amb tamborets i la barra, i l'interior, amb tres taules que tenen vistes a la cuina oberta i a un petit hort urbà del restaurant. Tot el conjunt té un "look" industrial molt agradable per a una vetllada informal amb la parella o amics.

Si ets un amant del vi, a continuació de la barra de l'entrada et trobaràs amb una gran nevera envidriada – per cert, feta a mida – i farcida amb centenars d'ampolles. De fet, la carta de vins del Pepa Pla té més de 80 referències, la gran majoria naturals / ecològics / biodinàmics, de la nostra terra i amb un rang de preus per a totes les butxaques. A més, cada dia hi ha una selecció diferent de vins a copes.

Pel que fa a l'àmbit del menjar, en Jordi Peris - que està al timó de la cuina - ha dissenyat una breu carta amb propostes per a posar al centre de la taula i compartir (aprox. 2 plats per persona). Totes les propostes són interessants i combinen el producte fresc i de qualitat amb un preu ben raonable (3€-18€).

Nosaltres ens vam deixar portar per una original i fresca, amanida de xampinyons amb wasabi i maduixots. També vam tastar uns petits, gustosos i ben cuits musclos al vapor acompanyats amb una salsa de taronja, vermut, tomàquet i all, que sí o sí hi sucaràs un bon tall de pa.

Amanida de xampinyons amb wasabi i maduixots

Amanida de xampinyons, wasabi i maduixots

Musclos al vapor

Musclos al vapor

Després vam seguir amb un Okonomiyaki, una pizza d'estil japonès amb una base de col i coronada amb cansalada, katsoubushi (escames de tonyina assecada) i les seves corresponents salses japoneses. Per a tancar la part salada no vam poder resistir-nos a un mar i muntanya que ens encanta, calamarsets amb cansalada a la planxa.

Okonomiyaki

Okonomiyaki

Calamarsets amb cansalada a la planxa

Calamarsets amb papada

Per tancar la vetllada, si t'agraden els dolços, has de deixar espai per les seves postres "estrella", un tiramisú de festucs. Ben lleuger i fresc que el devoraràs a cullerades.

Tiramisú de festucs

Tiramisu de festucs

Nosaltres hi tornem aquesta setmana. Així que no creiem que haguem de dir-te quelcom més perquè tu també hi vagis. Convençuda? / Convençut?

Puntuació
Menjar   Vins
70   77
Servei   Local
67   68
Preu   Estrelles Miguelín
30€   2 estrelles
Sense vins  

On és Pepa Pla?

Adreça: Carrer d'Aribau, 41, 08011 Barcelona

Horari: de dilluns a dijous de 13:00h - 15:30h i de 20:00h - 23:00h. Divendres i dissabte fins a les 23:30h. Diumenge tancat

Telèfon: 936 11 18 85

Web: http://www.pepapla.cat/