Aquesta setmana fa un mes que vam estrenar la nostra secció Pastissos d'El Nacional, amb les nostres pastisseres, Patricia i Cristina, de la Noria Bakery. Fins ara hem pogut gaudir d'un pastís per als enamorats, cupcakes de plàtan i xocolata i una galeta de la pel·lícula Coco (que ha guanyat dos Oscars, millor cançó i millor pel·lícula d'animació). Avui ens porten unes postres molt enrotllades: l'espiral de canyella.

I què és l'espiral de canyella?

 

És un pa dolç creat a la dècada dels anys vint. Només es podia fer a cases on hi havia recursos econòmics a causa del cost dels ingredients de les espirals.

Actualment, és una especialitat en la rebosteria dels Estats Units i del nord d'Europa. A Suècia rep el nom de Kanelbulle. Són uns dolços ideals per acompanyar un bon cafè.

L'espiral de canyella consisteix en una massa llisa farcida de mantega, canyella i sucre (de vegades amb panses), que després s'enrotlla i es talla en porcions i finalment es passa pel forn. L'últim toc és la crema (en aquest cas formatge crema), el sucre glacé i una mica de llet. Són unes postres perfectes per servir calentes.

Ingredients per a 10 espirals de canyella: 

500 ml llet tèbia
115 g mantega fosa 
125 g sucre
5 g llevat sec de pastisseria
600 g + 110 g farina
1 culleradeta de llevat
2 culleradetes de sal
120 g mantega fosa 
100 g sucre morè
2 cullerades de canyella

Per a la glaça:

60 g formatge crema 
200 g sucre glacé
40 ml llet