La política té tres ingredients principals: moltes paraules, pocs fets i alguns gestos. I Pedro Sánchez els ha fet servir tots ells durant la seva reunió amb Gabriel Rufián a Moncloa, cercant recolzaments per a tramitar els pressupostos generals. La famosa taula de diàleg també està sobre la taula. En teoria, una trobada de socis. Però durant els últims mesos, Ciudadanos ha esdevingut muleta, i potser ara fan nosa. Doncs bé, com dèiem: una cita política amb moltes paraules, pocs fets, i el gest provocador que sembla delatar-lo.

Pedro Sánchez saluda Gabriel Rufián Moncloa EP

Pedro Sánchez saluda Gabriel Rufián Moncloa EP

Digueu-nos malpensats, sí. Segur que teniu raó. Però aquí, qui més, qui menys, fila prim. I Sánchez era el President que celebrava la Segona República espanyola un 14 d'abril a les xarxes, i ara, però, defensa Zarzuela o "La casa de los líos". Joan Carles, principalment, i Felip, és clar, que amb ell és amb qui es juguen les garrofes de la monarquia. Com li ha fet saber a Rufián que trepitjava "territorio comanche"? Amb un detall sibil·lí a la corbata. De quin color? Verda. Verde. V.E.R.D.E. 'Viva El Rey De España', lema adorat per Girauta i companyia. Una de les que assenyala la casual elecció cromàtica és l'experta en política i moda, Patricia Centeno.

Pedro Sánchez corbata verda i mascareta espanya amb Gabriel Rufián Moncloa EP

Pedro Sánchez corbata verda i mascareta Espanya amb Gabriel Rufián Moncloa EP

joan carles i felip riuen gtres

Joan Carles i Felip riuen GTRES

Més evidents han estat d'altres símbols: Rufián portava els presos polítics a la solapa, mentre que Sánchez lluïa mascareta amb bandera espanyola, contraatacant des de fa mesos a VOX, PP i Cs. Amb ells, però, coincideix en una cosa. En un color. El verd. Daltonisme promonàrquic, i tal.