Cada dia que passa a Joan Carles I li queden menys secrets amagats. La destinació del seu exili o fugida a corre-cuita, per exemple: ja sabem que està ben custodiat pels seus 'germans' d'Abu Dhabi en un hotel de luxe asiàtic, mai millor dit, a raó de 12.000€ la nit. Aquesta setmana també hem assistit a la demolidora entrevista de Corinna Larssen a la BBC, amb un festival de revelacions íntimes que són pura dinamita. La bola de neu (o de sorra del desert) s'està fent gegantina. No és d'estranyar la decisió de l'emèrit de posar milers de quilòmetres de distància amb la seva "estimada" Espanya. Un país al que ha ocultat tota mena d'informacions vergonyants, i en el que compta amb grans defensors i benefactors.

joan carles abu dhabi nius

Joan Carles avió Abu Dhabi NIUS

regal joan carles abu dhabi

Joan Carles regals Abu Dhabi EFE

Un dels grans protectors de Joan Carles ha estat Nicolás Cotoner i Cotoner, marquès de Mondéjar, cap de la Casa del Príncep per ordre de Franco entre 1964 i 1975, i primer responsable de la Casa Reial fins l'any 1990. Un home que acumulava títols nobiliaris com qui omple un àlbum de cromos. Mort en 1996, va deixar una ordre categòrica als seus 5 fills: cremar tota la documentació sobre la família reial, més de 100 cartes personals i documents únics. La consigna, clara: que cuidessin del Borbó com si es tractés d'un germà, ja que el monarca el tenia per pare adoptiu. I, 24 anys després, mantenen la promesa, oferint-li aixopluc durant les setmanes prèvies a fer la maleta i fotre el camp. Explica Vanity Fair que ha visitat sovint la finca La Escorzonera, a 7 quilòmetres de la Zarzuela. Un amagatall segur on continuar amb la seva vida, preparar la seva 'espantá' i practicar la caça. Amics poderosos que, per cert, comparteixen amb Joan Carles una penosa característica, la de tenir una relació particular amb els diners públics: han estat investigats per evadir impostos, com explica El Confidencial.

Joan Carles, Nicolas Cotoner, General Armada   ConversacionessobrehistoriaJoan Carles, Nicolas Cotoner, General Armada - Conversacionessobrehistoria.com

Finca LA Escorzonera amagatall Joan Carles LA Información

Finca La Escorzonera amagatall Joan Carles -  La Información

"Dios los cría", y Franco i la reialesa "los junta"

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat