Ha estat un lapsus, sí, però un d'aquells molt significatius. El diari 'El País', considerat durant una època com el (suposat) campió de l'objectivitat periodística i de la moderació, s'ha llevat aquest 18 de novembre del 2019 força excitat. La possibilitat d'inhabilitar el MHP Quim Torra per no retirar símbols a favor de la llibertat dels presos polítics independentistes els ha accelerat el pols. I és clar, quan la mà tremola, corres el risc de patinar, sobretot quan et dediques a escriure en un teclat d'ordinador. És el que desprèn amb l'errada (innocent?, segur?) que s'ha mantingut durant tot el matí al compte de Twitter del diari de Prisa (encara visible a les 13:45h): "El fiscal pide para Torra 20 años de inhabilitación". 20 anys? Segur? Ni tan sols Vox, acusació popular, arriba tan lluny. 

El País Torra 20 años @el pais

El País Torra 20 años detall @el pais

Titular judici Quim Torra @el_pais

La fiscalia no demana 20 anys de condemna, evidentment. Són 20 mesos. 1 anys i 8 mesos, sent exactes. Els ultres i advocats del diable voldrien esgarrapar 4 mesos més, fins a completar 2 anys rodons. Què pràctics, els fatxes. Quin embolic, haurà pensat el community manager de 'El País'. I pum! La pota fins 'el corvejón'. La xarxa no ha deixat passar el descuit del diari madrileny, amb una interpretació plena d'ironia... i que potser no li manca raó: és el que passa quan confons la realitat amb els teus desitjos

Quim Torra i Govern judici torra llaços grocs   Mireia Comas

Quim Torra judici Mireia Comas

Tothom es pot equivocar, faltaria més. Ara bé, sembla que la xifra els hi agradat molt, i no l'han rectificada. Total, són perillosos 'indepes​', sediciosos, violents, traïdors a la sacrosanta Espanya. 'Leña al mono'.