Letizia va generar infinitat de titulars per saltar-se el protocol en el sopar de gala que van organitzar Guillermo i Màxima d'Holanda en el seu honor. Juntament amb reis holandesos, els monarques espanyols havien de saludar tots els convidats, tanmateix, la mare de Leonor i Sofia es va quedar asseguda durant tota la recepció. També es va asseure a la taula abans que la resta. Felipe va entrar només juntament amb pares d'Amalia. El motiu no és cap altre que la seva salut. La monarca portava tot el dia dempeus, i els seus talons es van ressentir. Cal recordar que Letizia pateix el famós neuroma de Morton a causa de l'ús excessiu del taló alt. Consisteix en la irritació o engruiximent d'un dels nervis de la planta del peu, que són els que donen sensibilitat als dits, i es dona principalment en dones amb peu estret i en la quarta o cinquena dècada de la seva vida.
 

🔎Què és el neuroma de Morton que pateix Letícia?


Des que va conèixer a Felipe, Letizia sempre ha tingut molt complex per la seva altura. El rei mesura gairebé dos metres i ella no arriba a 1,70. Per aquesta raó utilitzava els talons més alts que trobava. I ara fins i tot la deixen enrere les seves filles. Però per prescripció mèdica ha hagut d'oblidar-los per sempre a l'armari. No és recomanable el seu ús o podria incrementar la seva malaltia fins al punt de no tenir solució.

Letizia asseguda|establerta en la recepción
Letizia asseguda en la recepción

La reina Letícia pateix una dolorosa condició al peu, coneguda com a neuroma de Morton, que afecta al metatars, generalment entre el tercer i quart dit del peu. No obstant això, aquesta no és l'única malaltia al peu que experimenta la mare de Leonor, ja que també ha estat diagnosticada amb una metatarsàlgia crònica.

Les persones que pateixen aquesta afecció descriuen la sensació com si tinguessin un objecte incòmode dins de la sabata o una arruga al mitjó. Es presenta amb un dolor agut, que s'assembla a una picor, acompanyat d'entumiment als dits. Malgrat això, no s'observa cap signe visible de la malaltia des de l'exterior.

Letizia haurà de ser intervinguda d'urgència

La sobirana, incapaç de suportar el malestar, es va veure obligada a abandonar l'ús de sabates de taló alt per prevenir complicacions addicionals. És important destacar que el neuroma de Morton no té cura a través de procediments quirúrgics i és una condició crònica. Tanmateix, és essencial controlar-la per evitar la seva progressió, especialment a causa de l'hàbit d'utilitzar talons alts.

Letizia asseguda Màxima Guillermo Felipe EFE
Letizia asseguda Màxima Guillermo Felipe EFE

Letizia està considerant la possibilitat de sotmetre's a una cirurgia en última instància, encara que ara per ara segueix un enfocament conservador en el seu tractament. Se li recomana evitar l'ús de sabates de taló alt, descansar el peu tant com sigui possible i mantenir-lo elevat. La fisioteràpia també forma part del tractament. A més, pot prendre antiinflamatoris o analgèsics per via oral per alleujar els símptomes. Se suggereix l'ús de dispositius ortopèdics o coixins protectors per reduir la pressió sobre la zona afectada i millorar els símptomes. En casos de dolor intens o persistent, es poden realitzar injeccions amb corticoesteroides i anestèsics, especialment si el pacient mostra resistència a un altre tipus d'intervenció. Tanmateix, els beneficis d'aquestes injeccions solen ser temporals.

Letizia podria optar per la cirurgia en un futur proper, la qual cosa requeriria un període de repòs mèdic d'aproximadament dues setmanes. La situació ja no en pot esperar més i es considera urgent.