Això d'en Froilán sembla una aposta molt boja. És impossible que el reguitzell d'escàndols del fill de la infanta Elena i Jaime Maricharlar sigui fortuït. Ja no sabem ni per on començar, de fet. La vida d'aquest paio de 24 anys i que hipotèticament podria ser rei d'Espanya va a una velocitat massa accelerada. Quan et lleves pel matí resulta que la criatura s'ha vist involucrat en una baralla nocturna amb armes blanques i ferits. A migdia, la mare l'ha desterrat i se'n va a viure amb l'avi Joan Carles a Abu Dhabi. Dines amb la idea que no, que va allà per dues setmanes i a buscar feina, quina sorpresa. Més tard no, de pencar ni fava; ja és a casa del iaio, qui per cert no el suporta. El sopar, increïble: l'emiratí ha tornat a Madrid i surt de festa tres dies. Al llit, sobresalt: la policia el fa fora d'un after a les 9 del matí, on hi havia drogues de disseny, menors, armes, una sauna i coses rares. Froilán, a tot drap. 

Felipe Juan Froilán de Todos los Antros és la broma que circula de forma generalitzada, un joc de paraules molt adient després de tornar a comprovar la seva afició desmesurada pels tuguris. És més, després que els agents desallotgessin aquell garito, en Pipe no va tornar a casa, no. Encara va seguir en un altre local fins que el cos aguantés. Tot aquest seguit de fets i peripècies provoquen una sensació estranya: és notícia o la notícia seria veure'l treballar, estudiar o, senzillament, tenint cura d'un gos o una planta? Alguna cosa productiva, volem dir? I que no ens surti per un ull de la cara, com sempre passa amb la borbonada? De moment, la resposta és sí. Però s'acosta al no inexorablement. 

Froilán   GTRES
Froilán amb els col·legues / GTRES

Xabier Lapitz, de la televisió pública basca, la veu més punyent contra els Borbons

Mentre això arriba, és a dir, que passem olímpicament d'aquest subjecte amb disfressa d'ovella descarriada, seguirem atents al seu rastre perquè, hem de confessar-ho, ens diverteix molt. És una caricatura tan treballada del que és realment una monarquia i el seu univers que resulta irresistible. Ara bé, que entretingui no vol dir que no sigui escandalós, impropi, un motiu de fotre'l al carrer del chollo borbònic i que es busqués les garrofes. No patim, segur que trobava feina ràpid a la nit madrilenya. Un dels que no es mosseguen la llengua és un presentador d'Euskal Telebista, Xabier Lapitz. No serà la primera ni l'última vegada que deixi retratats com ningú Felip o els seus familiars. Amb Froilán s'ha empleat a fons, signant una descripció humiliant: "Cliente de Marcial Dorado (el narco de la foto amb Feijóo), el émulo de Gil y Gil (pels jacuzzis dels afters)... un vago. Le viene de estirpe". 

Xabier Lapitz En Jake EITB
Xabier Lapitz a 'En Jake' / EITB

Joan Carles també rep una galeta del presentador basc: "Tenéis un put*** Borbón"

Ja saben que les bufetades poden ser del dret, del revés o fins i tot dobles: pim-pam. És el que ha fet en Xabier, que ha ampliat la piulada per una polèmica bajanada d'un simpatitzant de VOX, Bernard Ndongo, a partir d'una foto de Ione Belarra. Una ximpleria més dels ultres que ha servit per la segona ronda de pintxo-pote i mastegot de Lapitz, ara refrescant la memòria sobre l'ídol fatxa: l'avi de Froilán, Joan Carles. Què li ha dit? "Los españoles monárquicos escandalizados porque una mujer no lleva sujetador y es ministra. Pues tenéis un putero Borbón. Una es elegida y al otro, abuelo y padre incluido, no lo ha elegido ni Dios". Bé, un matís: Franco té alguna cosa a veure. 

Juan Carlos con Froilán en Atenas GTRES
Joan Carles i Froilán / GTRES

Els Borbons i Lapitz: "A mí me daban dos", com els petit suisse.