Letícia fent de Letícia. O l'art de convertir una visita oficial anodina en una notícia que perjudiqui la imatge de la Corona. Serà veritat el gen republicà de la reina d'Espanya: la tieta Henar Ortiz és una destacada republicana. Alguns sospiten que no s'explica el comportament de Letícia si no és un submarí dins la Corona per desmantellar-la: acte a acte, ofensa a ofensa, mica en mica omple la pica del republicanisme. Dilluns la reina tenia agendat un avorrit acte a la Escuela de Grabado y Diseño Gráfico de la Real Casa de la Moneda. Entra a l'aula on els alumnes fan dissenys, una noia se li adreça per explicar-li la seva feina i passa això:

La noia del cabell curt li explica els seus dibuixos i Letícia la talla per dir-li "Esto ya me lo han explicado" amb el seu somriure gèlid, esculpit per un cirurgià plàstic. Es gira i deixa la dibuixant amb la paraula a la boca, molt incòmoda, tallada i nerviosa. Ruboritzada: Ho hauré fet malament? És la reina la que no sap estar als llocs. Com quan plou i xiscla exigint un paraigua al seu seguici, quan surt de missa com una hooligan o quan menja pipes al mig del carrer i llença les pallofes a terra. Però aquest gest és més significatiu: no respecta ni una pobra noia que li explica amb tota la professionalitat què hi fan allà. com si fos la seva filla: Ya me lo han contado, calla niña. 

leticia alumna CR

leticia alumna EFE

EFE

La reina va passar-se tot l'acte sense saber si donar la mà als artistes: els que anaven amb guants no rebien la seva salutació per no tacar-se les primes mans de la reina. En un moment oblida allò que li diria a les nenes: "No se toca" però Letícia posa la mà i queda tacada:

Qui queda tacada és la imatge de la Corona. Si visités un menjador social, un banc d'aliments o una llar d'avis no ens aturaríem en els seus gests sinó en els desafavorits als qui dona suport. La que taca és la seva absurda agenda d'actes de ministeris i/o empreses de l'Ibex.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat