Letícia està molt nerviosa. La Setmana Santa no li senta bé. A la Pasqua de l'any passat va estirar-se del monyo públicament amb la seva sogra i aquesta comença amb mal peu. Un acte innocent a la Escuela de Grabado y Diseño Gráfico de la Real Casa de la Moneda. Un de tantes visites irrellevants a l'agenda d'una reina que defuig menjadors socials i barris pobres. La visita comença molt malament, amb l'enèsim gest de desídia i mala educació de Letícia. La comitiva accedeix a les aules on es fan els dissenys i una jove aprenent li vol explicar com és la seva feina. Letícia, altiva i prepotent, no deixa acabar l'alumna: "No me cuentes esto otra vez, que ya me lo han contado al entrar".

leticia alumna CR

Casa Reial

Ho explica Cristina CoroEl Español: "La aprendiz de grabado se quedó pegada ante el asombro de todos los asistentes que no se podían creer la contestación de la Reina, demostrando así, sin pudor, que ese lunes no se encontraba de muy buen humor". Un desastre de protocol, un altre acte amb la dona del cap de l'Estat anant-hi obligada, d'esma. Una agenda desèrtica i als pocs actes oficials que accepta hi va de mal humor i fotent un moc a una pobra alumna. Coincideix amb una discussió dels reis. Segons explica el diari, la repetició de la roba del dia de la guerra de reines no vas ser només un lleig a la reina Sofia: "El día antes los Reyes tuvieron una discusión, como la de muchos matrimonios, y parece que Letizia decidió vestirse así para fastidiar a su marido". El matrimoni reial com Pepa y Avelino al vodevil Matrimoniadas de José Luis Moreno, però davant de tota Espanya. Demencial.

leticia d'esma CR

Casa Reial

El rei Felip barallat, la reina maleducada i el sogre? El rei Joan Carles hauria de viatjar a Palma per la missa de diumenge vinent. Però el mateix article aclareix que no passarà: segons fonts properes a l'emèrit: "Don Juan Carlos no quiere ir. Otra cosa es que le obliguen, pero su idea es no pasar por Mallorca. Lo del año pasado le sentó a cuerno quemado y no quiere aparecer en la foto con la Reina Letizia. No quiere ni oír hablar del tema. Ahora sólo quiere descansar y que le dejen tranquilo". I la foto maleïda:

reis missa resurreccio EFe

Palma, Pascua 2017 /EFE

Quin Borbó no tornarà a la Catedral de Palma? quin moc deixarà caure Letícia a qui li passi al davant? quina brusa de punts blancs triarà? A la Casa Reial tot és imprevisible. Una missa de resurrecció que pot acabar semblant (o sent) la missa d'un funeral: el de la Corona espanyola.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat