Ja és oficial: la guerra entre Letícia i Sofia mai no s'ha solucionat sinó que segueix i és cada cop més cruenta. L'odi que es tenen les reines era un rumor de periodistes sense pèls a la llengua com Pilar Eyre o Jaime Peñafiel però l'1 d'abril de 2018 tota la Casa Reial va saltar pels aires. Aquella missa de Pasqua a la Catedral de Palma va acabar amb la mentida de la família feliç: Letícia va humiliar repetidament la seva sogra en públic i després ens van fer creure que es reconciliaven. Res més lluny de la realitat. Aquesta setmana es compleix un any d'aquella vergonya monàrquica i Sofia i Letícia han fet dos gestos públics per deixar clar que es detesten.

leticia sofia palma 2018 GTRES

1 abril 2018 / GTRES

sofia palma efe

30 de març 2019 / EFE

leticia brusa topos EFE

 3 d'abril 2019 / EFE

Sofia ha acceptat presidir un acte a la mateixa illa de Mallorca on fa un any va ensorrar-se la imatge de Letícia. Per pura set de venjança la reina Letícia ha aprofitat el primer acte públic que tenia aquesta setmana per vestir-se amb la mateixa roba que la que portava a aquella missa de Pasqua: la cèlebre brusa de punts blancs i un pantaló fosc. No són semblants sinó les mateixes:

letizia misma ropa palma 2018

Comparativa abril 2018 / abril 2019

leticia brusa topos CR

leticia topos efe 2

Casa real

Letícia és plenament conscient de com s'interpretarà el seu gest: les primeres revistes del cor ja l'han qualificat de "retorcida" (Semana). La consort ha volgut cridar "aquí estoy yo!". La paradoxa és que l'acte que presidia la reina era de la Confederación de Salud Mental España. Ho han llegit bé, un col·loqui sobre salut mental. ¿Qui sembla que es deixa portar per la venjança, el rancor i la ira? ¿A qui no li fa res quedar davant de tota Espanya com una boja? Letícia no hi és tota.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat