Felip VI i Letícia Ortiz comencen a fer-se a la idea que la guerra està perduda. Que els seus enemics, des de fa uns mesos en posició dominant gràcies a l'escàndol Jaime del Burgo, no acceptaran la seva rendició. Ni immolar-se a dinars familiars, ni tampoc fer el paperot davant l'opinió pública mundial rient una mica i passejant el pare del braç a Londres. Quan creuen tenir un foc apagat, saltes tres focus més en posicions allunyades. Un incendi descontrolat, provocat per piròmans borbònics i dirigit des de la cúpula. Joan Carles és la "mano que mece la cuna" d'una tropa de soldats amb set de venjança: els seus nets. Els Marichalar i els Urdangarin. 

Que l'emèrit està al darrere de les operacions d'aquesta guerra, i que ha autoritzat l'última escaramussa, ni es discuteix. Ningú fa un pas sense consultar, sense saber que compta amb el seu vistiplau. I menys encara, un desafiament tan clar i inèdit a la Corona. La protagonista és Victoria Federica, un personatge sense res a perdre amb els tiets reis, i amb molt a guanyar, o millor dit a conservar, amb l'autoexiliat a Abu Dhabi: una herència descomunal, que Froilán s'encarrega de vigilar de prop, ara com un aturat de luxe. La influencer royal, dona anunci i simulacre d'icona de moda, ha traspassat la línia. Per primera vegada, un Borbó pota negra fitxa per un programa de televisió. Exhibicionisme nivell Déu. 

Felipe Letizia Juan Carlos funeral constantino Windsor GTRES
Felip, Letícia i Joan Carles al funeral a Windsor / GTRES

Feia mesos, fins i tot més d'un any, que aquest tema es posava sobre la taula. La nena volia tele. Era el seu gran objectiu, participar en un programa a la seva mesura. Un "somni" que s'acaba de confirmar, segons un missatge directe de la direcció de la productora '7 y acción'. Sí, exacte: qui havia de fitxar un personatge com aquest? Pablo Motos. El polèmic conductor d'El Hormiguero'. El mateix que té a Tamara Falcó dient bajanades classistes cada dijous, acompanyada del cor celestial de Nuria Roca o Juan del Val. Un programa aparentment blanc, venut a la dreta més rància i de contingut banal. Però no, la filla d'Elena no anirà, de moment, a fer companyia a les formigues fatxorres, si és que no ho fa com a convidada. El seu destí és, paradoxes de la vida, 'El desafío': el programa de reptes físics de famosos presentat per Roberto Leal. Molt més adient per a ella, gairebé no ha de parlar. Millor així, perquè seria una hecatombe.

Victoria Federica ataca prensa GTRES
Victoria Federica atacant a la premsa / GTRES

En tot cas, alguna cosa haurà de sortir per la boqueta de la royal durant els capítols de la pròxima temporada de l'espai. I per poc que en parli, ja en serà prou motiu per fer tremolar Zarzuela. La seva senzilla presència a la petita pantalla ja és un escàndol. Perquè la Vic no és ni Maria Zurita, ni Leandro de Borbón, tampoc el model passat de voltes Juan Alfonso Milán, ni el jovenet Ignacio de Borbón. Ni tan sols Pilar de Borbón, germana de Joan Carles, promocionant el seu mercat solidari a 'Espejo Público'. No, això va més enllà. Victoria Federica és un perill, la reina de la gresca i l'hedonisme, la pitjor educada de tot el clan, i una jove ressentida. Per això, que es calcin. Motos pren partit, va en el team antiFelip i Letícia. Más madera.

Pablo Motos Antena 3
Pablo Motos / Antena 3

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!