Als passadissos de Zarzuela, es percep un ambient ombrívol. Jaime del Burgo ha deixat en ruïnes la reputació de la corona espanyola i la dels seus monarques. Actualment, Letizia és etiquetada com una dona adúltera, mentre que Felipe es troba humiliat i ridiculitzat. La notícia ha transcendit a la premsa internacional, convertint-se en tema de conversa a tot el món sobre la suposada infidelitat de la mare de Leonor i Sofia cap al seu espòs amb l'advocat durant diversos anys. Encara que alguns s'han mostrat escèptics davant d'aquestes afirmacions, l'ex de Telma Ortiz ha proporcionat detalls de la seva història d'amor, assegurant tenir proves emmagatzemades de forma segura.

D'acord amb diversos experts en la Casa Reial, com Pilar Eyre, "Letizia està passant moments molt difícils. Seria una actitud intel·ligent enfrontar-se a les càmeres, ella que té tanta facilitat, i dir 'ja que mira, sí, he tingut aquest moment de debilitat, ha passat això, tant el rei com jo ho hem oblidat i ho hem superat, i intentarem tirar del carro'. Persones properes a la casa reial han revelat que ella està sumida en la desesperació i que el seu matrimoni està travessant per moments molt complicats. No crec que el matrimoni de Felipe i Letizia aguanti més enllà d'aquest any".

Felipe i Letizia compromís efe
Felipe i Letizia compromís efe

Se suggereix que la relació matrimonial està completament fracturada des de 2013, sense haver aconseguit superar aquesta crisi. Aquell any, Zarzuela va experimentar un veritable terratrèmol amb el cas Nóos i les polèmiques vinculades a Juan Carlos, que possiblement es van utilitzar per encobrir la infidelitat. Letizia va instruir a Felipe a distanciar-se de tota la família, i des d'aleshores, els Borbó van deixar de tenir comunicació amb ells.

Victoria Federica Instagram
Victoria Federica Instagram

 

Els Borbó tornen a Zarzuela

Felipe se sent profundament ferit per la separació de la seva família. Letizia és qui dicta les normes, i el rei és l'encarregat d'executar-les segons els dictàmens de la seva esposa. En Zarzuela, ressona un missatge clar: "no és un hotel". Quan Juan Carlos i Sofia eren els monarques, tota la família arribava sense previ avís. Tanmateix, les regles han canviat. Encara que Felipe i Letizia resideixen a un quilòmetre de distància al mateix recinte, al Pavelló del Príncep, no desitgen la proximitat dels Borbó. Ningú no té permès quedar-se a dormir, i es prohibeix totalment la presència de l'emèrit per aquesta àrea.

Des que van sorgir els rumors de la infidelitat de Letizia a Felipe, la reina ha perdut influència en la institució i busca el suport de tota la família. Per aquesta raó, és comú veure la infanta Elena, i fins i tot Victoria Federica, ingressar sense problemes per visitar la reina Sofia i la tia Pecu, i fins i tot quedar-se a dormir, sense restriccions horàries. Això indica que els Borbó han guanyat terreny davant Letizia, confirmant la complicada relació entre els actuals monarques.