Des de fa ja uns quants anys, Felip comparteix la seva vida amb Letícia Ortiz. L'asturiana i el Borbó van decidir unir les seves vides quan ell era príncep i ella una presentadora d'informatius i es va encendre la flama entre tots dos. Una flama que ara podria estar més que consumida, però ells continuen fent el paperot que tot va bé entre ells i que continuen tan enamoradets com sempre. Sense afegir en l'equació tot el daltabaix que ha suposat l'aparició a escena d'algú com l'ex de Letícia, l'empresari navarrès Jaime del Burgo. L'asturiana té una llista de relacions sentimentals que es remunta als seus anys de becària a Mèxic, on va començar una relació amb un periodista nordamericà que fa poc hem sabut que va tenir una topada amb ella, amb la reina clavant-li les ungles al coll després d'una discussió, i que en alguna ocasió va deixar dit que "Letizia no me dejaba cagar en el baño de la habitación del hotel. Tenía que bajar al lobby. Entendía que yo tenía que hacerlo porque soy humano, pero no en su baño".

jim russo abans
 

No sabem si Felip a les seves parelles les deixava que utilitzessin un dels molts lavabos que hi ha a Zarzuela, suposem que sí. En la llista d'ex nòvies de Felip sempre hi trobem noms com Eva Sannum, Gigi Howard o l'espanyola Isabel Sartorius. Aturem-nos amb aquesta última, que darrerament ha tornat a sortir a la llum després de la mort de qui va ser president executiu de Telefónica, César Alierta, amb qui va mantenir una relació sentimental des del 2017 fins al 2021. La madrilenya va sortir a totes les portades de la premsa del cor un ja llunyà 1989, quan ella i Felip eren dalt d'un vaixell gaudint d'uns dies de relax i companyia. Aleshores, la Sartorius tenia 24 anys i la seva monàrquica parella tres menys, 21.

felip sartorius
 
felip sartorius2
Isabel Sartorius i Felip
felip sartorius3
Isabel Sartorius

Qui sap què hagués passat si Felip i ella haguessin continuat el seu affaire, s'haguessin casat i haguessin tingut fills. La seva vida hagués estat ben diferent, amb el focus constant, com ara té Letícia. En lloc d'això, però, van partir peres i la cosa no va acabar de quallar, tot i que van estar junts quatre anys, que no es moco de pavo. Des que la seva vida ja no la unia a la del Borbó, Sartorius va decidir mantenir un perfil baix, allunyada dels focus i més aviat discreta. De fet, són molt poques les vegades que se l'ha vista en públic o en algun acte institucional amb molta catifa vermella i molts photocalls. A ella, tot això no li va. Un hermetisme comprensible després de la pressió mediàtica que va viure en la seva pròpia pell quan tenia vintipocs i va començar a estar en boca de tots després de veure-la per les Balears amb un jove Felip, a qui va conèixer a la discoteca mítica madrilenya Joy Eslava, on es donava cita la jet set madrilenya a finals de la dècada dels 80. Han passat els anys, però, i Sartorius és un passat molt passat del Borbó.

Isabel Sartorius
Isabel Sartorius, en l'època en que sortia amb el príncep Felip / Telemadrid
Isabel Sartorius efe
Isabel Sartorius, ara / Efe

“Esa misma noche comencé a quererle”, deia ella sobre Felip, 13 anys més tard d'haver-lo conegut a la discoteca, tal i com es llegeix al seu llibre autobiogràfic, Por ti lo haría mil veces. I és que tal i com recorden a Vanity Fair, "Felipe fue un gran apoyo para ella, una joven que nunca había estado en el ojo público pero que sí sabía lo que era sufrir, debido a los malos tratos que recibió su madre, Isabel Zorraquín, por parte de su segundo marido y a los posteriores ingresos de esta en clínicas de desintoxicación, así como graves problemas económicos que había padecido en sus propias carnes desde muy pequeña". Després de trencar amb el Borbó, com dèiem, va voler desaparèixer del mapa i va fer les maletes cap a Londres. Després, una relació amb Javier Fitz-James Stuart de Soto va donar com a fruit la seva filla Mencía, el seu gran amor. I què fa ara? Doncs tot el contrari que Letícia. Si l'asturiana viu a cuerpo de reina, i mai més ben dit, gràcies a tot el que paguem els ciutadans, Sartorius es dedica a ajudar els altres, fent de coach especialitzada en Life Coaching i en Inteligència Emocional. Com diuen al citat mitjà, "la que un día pudo ser reina de España hoy prefiere vivir lejos de palacio y ayudar a los demás".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!