Fa més de 40 anys que Irene de Grècia, la tia Pecu en l'entorn de la casa reial, resideix en Zarzuela. Va ser quan va morir la seva mare l'any 1981 que va decidir refugiar-se en la residència de la reina Sofia. Quan la relació entre el rei Joan Carles I i la seva dona no va funcionar, deixant clar que només els unien raons institucionals, les germanes van començar a viure juntes. Sempre s'acompanyen, fins i tot en vacances són còmplices i grans amigues. Però rere els murs de la Direcció d'Estat no tot és perfecte, tal sembla que Irene de Grècia va haver de posar al seu lloc Letícia.

Fa uns mesos, la revista Lecturas va revelar que la tia Pecu pateix malament d'Alzheimer. Va ser una notícia impactant per a la família del Rei, ja que la seva tia ha estat com una mare per a ell i les seves germanes, les infantes Elena i Cristina. És per això que s'ha disposat la visita diària d'un metge al palau i diversos torns d'infermeres que s'ocupen de les necessitats d'Irene les 24 hores del dia. Malgrat que no està greu, la grega ja presenta un notable deteriorament cognitiu. Letícia, amb qui ha tingut friccions en el passat, ha estat molt pendent de la seva salut i evolució.

La tia|paia Pecu
La tia Pecu

El tracte entre la tia Pecu i l'experiodista abans era distant i fred. Previ al diagnòstic, la filla de Pau I de Grècia i Federica de Hannover defensava la seva germana i es posava en contra de l'asturiana. Es parla que la va posar al seu lloc en un moment donat, t'expliquem més.

L'hostilitat entre la tia Pecu i Letícia

La reina Sofia ha estat humiliada en moltes ocasions per la dona del seu fill. Sobretot, quan es va convertir en reina i va començar a tenir més poder en Zarzuela i en assumptes de l'Estat. Entre ideals i desitjos fracassats, l'emèrita ha de lluitar per defensar la seva vàlua i conservar alguns dels seus projectes. Posseeix bona salut i no vol jubilar-se, s'assegui útil i a la disposició de la Corona. La molèstia de la reina actual és que la seva sogra continuï atenent encàrrecs de representació, vol el seu espai i considera que el seu temps en la Zarzuela ja va expirar.

Aquest és el context que Irene presencia des de fa anys, no vol que la seva ànima bessona sigui marginada per la família. Per aquesta raó, l'octogenària va haver de recordar-li a la senyora Letícia que ella va acordar amb Joan Carles I el següent: l'emèrita i ella podien residir al palau per tota la vida. Les regles i mals gestos de la monarca al final no van tenir èxit i avui dia la situació es complica per la malaltia de l'Alzheimer.

La reina Sofia i Irene de Grècia
La reina Sofia i Irene de Grècia

Hi ha una possibilitat que les germanes es retirin definitivament del que ha estat la seva llar durant dècades. La malaltia de l'oblit que pateix la menor és un tema preocupant, per la qual cosa podrien anar-se'n de Madrid i estar més a gust a Grècia o Londres. No és oficial ni segur, però el protagonisme que està cobrant Leonor és un altre indicatiu.

La tia Pecu sap que les insolències i decepcions que li procuren alguns dels seus éssers estimats a la reina Sofia no fan efecte en el seu caràcter prudent. Que Letícia estigui en contra no és una cosa nova, encara que sembla que les coses estan canviant en Zarzuela.