No és senzill guanyar-se l'afecte de les persones i menys quan s'està en una posició de poder. Exercir un càrrec públic i ser una figura coneguda al continent sencer, per no dir en tot el món, és una responsabilitat. Però la reina Sofia sempre ha estat una de les aristòcrates més ben ponderades en les monarquies europees.

El llarg període en què Joan Carles I i la seva dona van estar davant el tron va ser bo, només que al final es va tacar per les malifetes del rei. I encara que Sofia sembla ser calmada i apocada, el cert és que té un caràcter formidable. Tracta al servei de Zarzuela amb mà dura.

Reina Sofia
Reina Sofia

Sempre s'ha dit que Letizia és al contrari a la reina Sofia, una dona obedient fins al final i amb la pena gravada en les línies del seu rostre. La dona de Felip VI seria de caràcter fort, controladora, freda, franca i ambiciosa. El que pocs saben és que entre les dues no hi ha tanta diferència, coincideixen en alguns aspectes. Potser, la diferència més gran és que Joan Carles I la va humiliar en múltiples ocasions i ella va continuar donant-li suport de cara al públic. La seva relació no podria estar més deteriorada.

L'àvia de Leonor va exercir el seu paper amb destresa. La tasca que va desenvolupar al capdavant de la institució és inqüestionable. En privat, les coses canvien una mica. La veritable personalitat de la reina emèrita és més contundent del que es creia. Te n'expliquem més en les següents línies.

Sofía de Grecia
Sofía de Grecia

Molt exigent amb el servei de Zarzuela, així és la reina Sofia

Des de petita va ser educada per regnar: filla, neta, neboda, esposa i mare de reis. Per les seves venes corren els gens de la monarquia, de color blau o vermell, poc importa. La Royal va ser formada sota estrictes polítiques monàrquiques, el seu destí era el servei a la Corona. Pot ser que créixer amb tantes regles i tan aclaparadores responsabilitats l'hagin endurit al camí, la seva forma de ser i de dirigir-se als altres és implacable.

Per ser la reina en qui es va convertir, va haver de formar un equip de treball competent. A més de guanyar-se la seva confiança, els empleats que estan al seu servei han de ser capaços de suportar molta pressió. Hi ha persones que han treballat durant anys en Zarzuela i que avui dia són part del personal de Letizia. Curiosament, es diu que no existeix cap millora. La reina actual és fins i tot més severa.

Sofía de Grecia
Sofía de Grecia

La imatge de la senyora Sofia ens dona una pista de com s'espavila després de la galeria. És inflexible, tradicional i molt minuciosa. "La reina no es deixa aconsellar i mai no protesta. Però és inflexible amb el servei, si veu que una peça no està ben planxada, no diu res, es limita a tirar-la a terra", va explicar Pilar Eyre a Lecturas. Fonts molt solvents li van explicar a la periodista que la grega no es desfà en renys ni eleva la veu, només n'hi ha prou amb una mirada per posar a cada qui al seu lloc. Els seus gestos no deixen lloc a dubtes.

Pot ser que la reina Sofia no tingui excés de carisma i que alguns membres del seu personal pensin que és un ogre, però, tot i així, és una de les personalitats més respectades de la Casa Reial.