Tenim molta curiositat per veure què passarà a partir del setembre quan David Broncano i la seva troupe aterrin a TVE per disputar-li el prime time a Pablo Motos i el seu, de moment, imbatible El Hormiguero. El presentador de Jaén és meravellós, ràpid com n'hi ha pocs, descarat i sorneguer i si li deixen fer, promet grans nits a la televisió pública. Repetim, si li deixen fer. Serà capaç Broncano de fer un programa similar, enfotent-se del mort i de qui el vetlla, amb total llibertat, fent bromes pujades de to sobre drogues, sexe o la família reial, com fins ara? Esperem que sí. De moment, seguim gaudint-lo a Movistar+ amb la seva La Resistencia, on una de les moltes claus del seu èxit és, no només en la química que es genera entre Broncano i els convidats, sinó també en la seva nòmina d'esplèndids col·laboradors. I en aquest sentit, manifestem la nostra debilitat pel genial Jorge Ponce.

Aquest dilluns ens recordava una característica dels reis d'Espanya, uns Borbons que, lamentablement per alguns, com pel rei Joan Carles, no poden gaudir d'un dret que sí tenien els reis en èpoques passades com l'Edat Mitjana: el derecho de pernada, el dret d'anar-se'n al llit amb qui volguessin, i els ciutadans, anar callant i acceptant-ho resignats. Una barbaritat. Ara, recorda Ponce, hi ha el dret de "tanteo y retracto... El rey no te puede follar, pero si puede hacer tanteo, enseñar la patita y decirte: '¿Y luego, qué?'. Y si dices 'No', retracto, chin-chin, 'Viva España' y cada uno a su casa". En canvi, sí que es pot acollir al derecho de morada: "Se otorga al monarca la potestad de hacer de morada y fonda cualquier inmueble público o privado, entendiéndose por tal un lugar con techo, cama y espacio para el aseo", i avisa que l'emèrit ara és possible que comenci a utilitzar-ho.

Què passa si es produeix això? Què passa si qualsevol dia el Borbó pica a la vostra porta i es presenta per passar-hi la nit? Hilarant situació on Ponce presenta un kit bàsic per a l'ocasió, cortesia de 'airbnk', airb and king, o, com diuen al programa, "Si se planta el emérito en tu casa, no cuesta nada ser buen anfitrión para que esté feliz el señor". Hi ha samarretes amb missatges, "el rey no usa pijama, duerme en calzoncillos y camiseta con chiste, 'Demasiado sexo nubla la vista' o 'El 23-F lo paré yo, pero ¿quién me para a mí?', un agarrador para duchas, es propenso al resbalón o un disfraz para gatos por si le apetece cazar".

Ja ho saben. Si el tarambana del Borbó exerceix el seu derecho de morada, tingueu-ho tot preparat. Ponce i La Resistencia, meravellosos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!