Saben quants actes oficials han oficiat junts els reis d'Espanya durant aquest mes de maig que demà acaba? 3. A només un per setmana, descomptant la setmana del 7 al 13, quan no van protagonitzar-ne cap de plegats. Des del letiziagate, la voluntat de la Casa Reial és triple: d'una banda, netejar la malmesa imatge de la reina Letícia, a la que fins i tot, i de manera impensable fa uns mesos, li van cridar "fuera, antipática, floja o borde". De retruc, "salvaguardar" la imatge de Felip allunyant-lo d'una reina que s'ha de tornar a "guanyar" els ciutadans. I a més, potenciar les responsabilitats de la reina i evitar que faci un paper d'estrassa galdós i limitat a saludar amb la mà al costat del seu marit.

LETIZIA I FELIP EFE

Efe

Per això, mica en mica i com qui no vol la cosa, Zarzuela està limitant les aparicions de tots dos en públic. O Felip o Letícia. De fet, l'última vegada que se'ls va veure junts en un acte va ser el passat dissabte, dia de les Forces Armades, després de passar separats el seu 14è aniversari de noces, amb un oportú viatge de Letícia a la República Dominicana i Haití, on, entre d'altres coses, la vam veure ensopegant al fang.

Ahir dimarts, el rei va ser a la localitat càntabra de Reinosa i a Aguilar de Campoo, a Palència, per visitar una fàbrica de galetes. Bany de masses.

felip bany masses efe

Efe

On era Letícia? A San Millán de la Cogolla, Rioja, en un seminari sobre llengua i mitjans de comunicació. Quatre nens mal comptats.

acte leticia efe

Efe

San Millán de la Cogolla i Aguilar de Campoo estan separades l'una de l'altra per 167 quilòmetres l'una de l'altra. Amb prou feines, dues hores de cotxe. Però la Casa Reial té molt clar que vol els reis tú a Boston y yo a California. 

Aquesta setmana, saben quants actes presentaran junts, dels 8 que encara tenen a l'agenda fins diumenge? Només 1: divendres a la reunió del patronat de la Fundació Princesa d'Astúries. Una tendència que va sent habitual els darrers mesos i de la que en surt beneficiada una tercera persona, la infanta Elena. La gran dels Borbons està encantada de la vida amb aquest nou paper, i ja pot fer alguna cosa més que anar a veure toros. La Duquessa de Lugo porta tres setmanes consecutives en l'agenda de la Família Reial. Tot un rècord. No guanya per modelets. L'11 de maig, entregant el cavall d'or a la Guàrdia Reial de Jerez, la setmana passada havia d'inaugurar la Feria del Libro (però es va suspendre per la pluja) i demà presideix la mesa principal d'un acte de Caritas.

infanta elena barret  GTRES

GTRES

És a dir, en poc més de vint dies, la infanta ja haurà superat amb escreix els actes presentats els dos anys anteriors, a un per any. Els més afins a la corona i a Joan Carles demanaven feia temps més implicació de la filla predilecta del rei emèrit en detriment d'una jove a qui no suporta. Potser la nova estratègia de Zarzuela fa feliç un Jaime Peñafiel que ahir va tornar a apuntar contra Letícia, comparant-la amb Irene Montero.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat