El viatge de Letícia al Carib ha començat com si la reina fos el papa: besant el terra. I per més inri, terra republicà. Concretament el de la República Dominicana. El viatge oficial ha de servir per donar suport a dos països en vies de desenvolupament (Haití i la República Dominicana) i la reina ja sap que no tenen ni per asfaltar carrers.

La dona del cap de l'Estat va tenir cura de no posar-se tacons com Melania Trump però malgrat la sabata plana, Letícia posa el peu en una pedra al bell mig del fang i rellisca. Les classes de ioga li han servit per conservar la calma i mantenir l'agilitat. Es veuen mitja dotzena de mans per agafar-la però manté la línia vertical i evita una escena que hagués recordat les cèlebres caigudes del seu sogre. De moment està com el seu marit, que també va estar a punt de caure de lloros amb una catifa de Zarzuela. La parella reial encara no cau:

letizia ensopega carib twitter

rei felip entrebanca GTRES

GTRES

letizia ensopega a la rep dom twitter

Les TV del Carib estan cobrint cada moviment de la monarca i els equips de seguretat de l'esposa de Felip VI estan sent especialment curosos d'evitar imatges inoportunes. La caiguda l'ha gravat un mòbil i l'entrada a l'hotel va tenir les típiques imatges dels guardaespatlles d'una estrella posant el palmell de la mà davant l'objectiu dels reporters per no permetre imatges clares:

letizia caribe efe

EFE

Letícia com Paris Hilton a l'hotel, Letícia com Angelina Jolie a Cambodja visitant el Carib o Letícia com el seu sogre Joan Carles entrebancant-se amb ella mateixa. Alguns li recorden que per caminar pel fang calen unes botes de muntanya i no unes ballarines. Ella és cabuda i sap quin estilisme és l'apropiat i ha triat el blanc als pantalones i la blusa. Els baixos li quedaran macos. La lluita al fang la deixa per les que protagonitza metafòricament amb la seva sogra Sofia o la seva cosina Marie Chantal. Propera parada, Haití.