La reina Sofia ha acabat de mala manera un cap de setmana llarg de molta activitat pública. La boda de José Luis Martínez-Almeida amb Teresa Urquijo, dissabte, i la missa funeral en memòria del seu nebot Fernando Gómez-Acebo, dilluns, han estat dues cites que, d'alguna manera, li han passat factura als seus 85 anys. La tensió amb el seu marit oficial, Joan Carles, amb qui s'ha mostrat distant i ben separada durant les dues aparicions, no són mai afavoridores per a la salut. La mental, però també la física. I sembla que han actuat com catalitzador d'una infecció que, llegim a l'Agència EFE, ha provocat el seu ingrés d'urgència en plena nit.

El comunicat no ofereix gaire detall de la situació de la grega, però ha despertat certa alarma: "La reina Sofía fue ingresada en la noche de ayer, martes, en la clínica Ruber de Madrid debido a una infección del tracto urinario". Un problema del qual ha estat tractada al conegut centre mèdic de la capital d'Espanya, amb notícies tranquil·litzadores: "Su evolución está siendo "muy rápida y favorable", han informado fuentes de la Casa Real". Un ensurt important, però de moment, res més que això. Ara bé, de moment continuarà a l'hospital, sota supervisió mèdica.

Joan Carles i Sofia junts twitter
Joan Carles i Sofia, separats a la boda de José Luis Martínez-Almeida / X

Que la mare del rei Felip VI pateixi problemes és una notícia doblement sorprenent: per la malaltia mateixa que l'ha deixat fora de combat, però també perquè es fa difícil recordar episodis similars amb la grega com a pacient royal d'un centre hospitalari. La seva salut sembla de ferro. Només recordem que es contagiés de covid en la primera visita de Joan Carles a Espanya després de la seva fugida. Però no la del seu entorn més pròxim, començant per la banda sanguínia. Sofia no passa per un moment gaire alegre pel que fa a temes d'aquesta naturalesa. El seu germà Constantí II va morir fa poc més d'un any per un vessament cerebral a Atenes, i la seva germana Irene, 'La Tía Pecu', fa temps que s'informa del seu deteriorament físic i cognitiu, assenyalant l'Alzheimer com la principal hipòtesi. Les dues germanes estan molt unides, són les inseparables de Zarzuela. El gran suport de l'una i l'altra. Sovint, l'únic

Reina Sofía con Irene y Constantino
Sofía, Irene y Constantino / Europa Press

Pel que fa al seu marit absent des de fa dècades, la cosa és molt més extensa i recurrent. Joan Carles ha passat tantes vegades per quiròfans i especialistes que s'ha perdut el compte. Genolls, accidents, un carcinoma a la pell, els malucs trencat a Botswana, un nòdul al pulmó... Sempre l'ha visitat, fins i tot trobant-se cara a cara a l'habitació amb Corinna, com en aquesta última ocasió al Clínic de Barcelona.  La vida no perdona, i ara la que passa per vicissituds és la forta, Sofia. La pregunta és: s'haurà interessat Joan Carles pel seu estat?  Anirà a visitar-la? O tindrà mil excuses per fotre el camp a Suïssa, Abu Dhabi, Sanxenxo o Londres? La realitat, com tot en aquesta família, serà dura i aspra.

joan carles crosses gtres
Joan Carles / GTRES

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!