La crisi pel coronavirus, a nivell monàrquic, no podia tenir un nom més encertat. Si més no, pel que fa a la monarquia espanyola. El virus que significa la corona d'aquest país, que ni en situacions de pandèmia com aquestes, poden fer la sensació d'estar prop dels ciutadans i tenir un mínim gest de proximitat. Viuen en una bombolla i ni una pandèmia els fa sortir d'ella.

felip i leticia despatx4

@CasaReal

Felip i Letícia al seu despatx, fent veure que estan fent una feinada de por i sense canviar el rictus. La situació és duríssima, sí, però no costaria res fer un petit gest d'optimisme i de comunió amb els ciutadans. Al cap i a la fi, si els reis estan per alguna cosa, és per fer gestos, per aparentar. Però ni por estas. I ja no parlem de les nenes. Ni estan ni se les espera. Tancadetes al seu palau, no fos cas.

leticia mira elionor sofia GTRES

GTRES

Vergonya haurien de tenir veient el que estan fent la resta de monarquies europees. Reis i reines i els seus fills, prínceps i princeses d'Holanda, Bèlgica o Anglaterra, aplaudint als sanitaris, enviant missatges d'escalf, picant cassoles i dedicant un somriure d'agraïment als herois dels nostres dies. I Felip i Letícia?... Al seu despatx sense canviar la cara de majestuositat i transcendència. I ara, qui li acaba de fer l'estocada final a Letícia, ha estat una de les seves millors amigues entre la reialesa.

leticia i rania gtres

GTRES

Rania de Jordània , íntima de la reina espanyola, ha volgut posar en valor el treball que estan fent els sanitaris durant la pandèmia. Com? Escrivint paraules colpidores ("arrisquen la seva pròpia salut per salvaguardar la nostra. Que sempre trobin la força, la paciència i la força de voluntat per superar aquests temps de prova. Resem per la seva seguretat, que Déu beneeixi a Jordània i la seva gent") i acompanyant-les d'un vídeo emocionant, al costat dels seus fills Iman, Salma i Hashem i de moltes persones que aquests dies s'estan deixant la pell per ajudar:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

يصادف اليوم يوم الصحة العالمي، ولكل فرد في فرق الوطن الطبية نقف إجلالاً وتقديراً. ونحييكم تحية إكبار وامتنان، وندعو الله أن يجزيكم خيراً ولا يضيع تعبكم، وأن يحيطكم بالصحة ويرعاكم ويمدكم بالقوة والعزيمة والصبر حمى الله الأردن، وحفظكم جميعاً #يوم_الصحة_العالمي #الأردن #حب_الأردن #خليك_بالبيت #نحنا_قدها On World Health Day, we pay tribute to each and every member of our nation's heroic medical staff, and stand in awe of their selflessness and sacrifices. Every day, with devotion and an unfailing sense of duty, they risk their own health to safeguard ours. May you always find the strength, patience, and willpower to pull through these testing times. We pray for your safety. God bless Jordan and its people #WorldHealthDay #StayHome #Jordan #LoveJO

Una publicación compartida de Queen Rania Al Abdullah (@queenrania) el

Un vídeo, un gest, un somriure, que acaba d'ensorrar Letícia. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat