L'expulsió frustrada i de males maneres de Pilar Rahola i Helena Rakosnik de la Fundació dels Tous encara porta cua. En Blau ha anat avançant en exclusiva cada moviment fil per randa . Des de la negativa d'alguns patrons de la Fundació a fer efectiva la purga a la cancel·lació de la reunió on s'havia de fer efectiva, prevista pel 20 de desembre i sense nova data prevista. Després va venir la revelació sorpresa que qui estaria al darrere d'aquesta operació de fer fora dues independentistes de la Fundació Tous seria la mateixa reina d'Espanya. En Blau ha pogut saber en exclusiva de fonts de la ciutat de Manresa on hi ha la seu de la joieria Tous, que la mare de Letícia, Paloma Rocasolano, té bona relació amb la família Tous i acostuma a viatjar a la capital del Bages. 

paloma rocasolano  GTRES

GTRES

El cercle s'ha tancat ara amb unes fotografies publicades a Vanitatis que confirmen que la germana de Letícia, Telma Ortiz, encara viu a Barcelona i manté una relació d'íntima amistat amb els Tous. Telma ja no treballa a l'Ajuntament de Barcelona en el càrrec a mida que li va fer Jordi Hereu i li va mantenir Xavier Trias. Amb Ada Colau era més difícil de justificar que un càrrec de confiança triat a dit fos cunyada del rei i per tant va perdre la feina. 

Ara treballa a ESERP, una escola de negocis de la zona alta de Barcelona. Viu a Sarrià amb la seva filla Amanda i està divorciada de Jaime del Burgo, fill d'un expresident autonòmic del PP. La seva vida discreta la fa recollir a la nena al St. Paul's School, a Pedralbes, per la porta del darrera per evitar els fotògrafs. La notícia tanca el cercle pel que fa a la influència de la família Ortiz en els Tous. Confirma que Telma visita amb freqüència les mansion Tous a Cadaqués o a Rajadell, al costat de Manresa. 

telma ortiz GTRES

GTRES

L'amistat entre les tres senyores Ortiz i els Tous ve de lluny. La reina Letícia promociona la marca de l'osset amb unes arracades que es va penjar pocs dies després de saltar la notícia de la purga independentista dels joiers.

leticia tous EFE

EFE

Vanitatis afirma que la reina Letícia també té una polsera Tous personalitzada amb els noms de les seves dues filles, Elionor i Sofia, a la qual ha afegit una tercera inicial: la C de Carla, la seva neboda i filla de la seva germana Érika, tristament desapareguda. Fins a aquest punt hi ha un fort vincle sentimental entre la reina d'Espanya i la família Tous.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat