Aquest passat dimecres va ser un dia que, en teoria, va ser molt feliç pels enamorats, per aquelles parelles que s'estimen. 14 de febrer, dia dels enamorats, Sant Valentí. No sembla que Felip i Letícia estuvieran por la labor. Visita a Catalunya, a la segona Torre Puig de l'Hospitalet, molta gent a l'acte, res de sopar íntim al voltant d'unes espelmes i probablement, cap regal, cap ram de flors, cap detallet de l'un ni de l'altre. Malos tiempos para la lírica, cantaven els Golpes Bajos. I per cops baixos els que els hi dedica des de fa uns mesos l'examant de la reina, Jaime del Burgo, que té al Borbó i a l'asturiana neguitosos i pendent de les xarxes per veure quina de nova n'haurà dit l'empresari navarrès.

Letizia Felipe mala cara GTRES
Felip i Letícia GTRES

Cap regal de Letícia a Felip i cap regal de Felip a Letícia. Ni joies ni res. Parlant de joies, el digital Monarquía Confidencial ha revelat una curiosa dada sobre un objecte molt concret que hi ha a palau i que sembla que a la reina li faci vergonya mostrar en públic. Ja sabem que la monarca té, entre les seves possessions més cares, una col·lecció de penjolls, arracades, collars, polseres i joies que quitan el hipo. Moltes d'elles les ha lluït en diferents actes públics i oficials, a Zarzuela o a qualsevol altre lloc. Algunes de les que ha mostrat, caríssimes i exclusivíssimes, que han deixat al personal amb la boca oberta.

DL u543972 048
Letícia / GTRES
DL u379371 044
Letícia / GTRES
DL u419891 007
Letícia / GTRES

Hi ha una, però, que sembla estar envoltada d'un halo de misteri. Una que no es posa mai. Segons l'esmentat mitjà, "sigue existiendo cierta incertidumbre sobre la tiara que en 2004 le regaló la joyería Carrera y Carrera antes de su enlace matrimonial con el entonces príncipe de Asturias, Felipe de Borbón". Efectivament, la mítica joieria va decidir fer-li un regal especial a Letícia Ortiz, una diadema perquè se la posés a les grans cites. Però vint anys després del casament, "la reina no la ha exhibido en ninguna de sus apariciones". Segons diuen fonts de palau, missatge críptic i misteriós, “No ha existido oportunidad para lucirla. Obtener información sobre el joyero de la reina Letizia es difícil, por no decir imposible”. Una tiara que tot i que no se l'hagi posat, allà continua, criant pols, perquè les mateixes fonts confirmen que la joia de Carrera y Carrera "permanece en la cámara acorazada de Zarzuela". Aquesta tiara:

tiara
 

Una diadema que té un valor aproximat de quince mil euros. I no és l'única que Letícia no llueix en públic. Hi ha una altra, la coneguda com tiara Niarchos, una altra joia, diadema de diamants, regal de casament a la reina Sofia l'any 1962 per part del magnat grec Stavros Niarchos, que Letícia no s'ha volgut posar mai. Un símbol de luxe i elegància, "con un diseño clásico de diamantes talla marquesa y baguette". En aquest cas, si ningú no sap per què no es posa la tiara de Carrera y Carrera, pel que fa a la Niarchos té un costat fosc, i és que es diu que la reina Victoria Eugenia, àvia de Joan Carles, es va negar a que la seva jove, la reina María de las Mercedes, la portés... Potser ara qui s'hi ha negat ha estat Sofia sobre la seva pròpia jove, Letícia. Aquesta és la monarquia espanyola: amb joies caríssimes guardades al calaix sense que ningú no en faci cap ús.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!