Aquest dimecres va ser 14 de febrer, Sant Valentí, per molts, especialment els hereus de la cultura anglosaxona, el dia dels enamorats. A nosaltres ens barrufa molt més Sant Jordi, el 23 d'abril. I a qui tant se li en refot si és 14 de febrer o 23 d'abril, perquè no semblen passar pel seu millor moment, és als reis Felip i Letícia. Els monarques espanyols, des que l'examant de Letícia, l'empresari navarrès Jaime del Burgo, va començar a buidar el pap, estan passant probablement pel seu pitjor moment com a parella, tot i que ells s'entestin en fer el paperot i fer veure que no passa res. Però sí que passa. Qui més sap d'ells en aquest país, l'escriptora i periodista Pilar Eyre, ja ha recordat en més d'una ocasió que el seu matrimoni penja d'un fil i que ella està vivint un calvari.

leticia felip puig
Letícia i Felip a Barcelona / GTRES

Aquest Sant Valentí, Felip i Letícia l'han viscut lluny d'una cita romàntica en algun restaurantet cuqui, amb espelmes al mig i en la intimitat d'ells sols. Tot el contrari. L'han viscut envoltats de gent, tots amb americana i corbata, protocol i empresaris. Inaugurant la segona Torre Puig a l'Hospitalet, amb diferents autoritats com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, el ministre d'Indústria, Jordi Hereu o l'alcaldessa de la ciutat, Núria Marín. El Borbó i l'asturiana no estan per romanticismes després del que ha deixat caure Del Burgo sobre ells. I amb tot el sidral, una presència inesperada a palau que ha sorprès més d'un, començant pel rei. La d'un antic amor seu, quan era príncep, una novieta que va tenir i que segons indiquen els experts, el va deixar bocabadat quan la va conèixer.

Parlem de Didi Martínez Bordiú. Qui és ella i per què ha tornat a l'entorn del Borbó? El digital Look recorda el retrat que fa pocs dies els hi ha fet als reis la prestigiosa fotògrafa Annie Leibovitz, i que estem esperant que vegin la llum. Com sempre que té un acte com aquest, on especialment havia de donar una imatge i un looks impecables, Letícia va comptar amb el seu equip de capçalera pel que fa a cuidar el seu aspecte. Així, va estar assessorada, maquillada i pentinada per tres professionals en qui sempre confia. Començant per Eva Fernández, la seva estilista des de fa una dècada. De cara als cabells, també els blancs, no se separa de Luz Valero, que ja s'encarregava dels cabells de Letícia quan era presentadora d'informatius abans de conèixer Felip. La darrera en incorporar-se a aquest trident que vetlla per la imatge de la reina és Natalia Belda, maquilladora, íntima de moltes artistes, responsable de moltes cares en photocalls i catifes vermelles, que fa uns mesos que treballa per la reina.

didi
Didi Martínez Bordiú

Aquí ve el lligam curiós: i és que el citat mitjà "ha descubierto un vínculo mucho más íntimo entre la maquilladora y su nueva jefa, ya que la empresa de representación que lleva a Natalia Belda es propiedad de Didi Martínez Bordiú". I qui és ella? Una empresària que va ser notícia el 2003 quan Jaime Peñafiel va dir en un programa de televisió que "esta joven es la nueva ilusión del príncipe Felipe", i la primera després d'haver trencat amb la model noruega Eva Sannum. Filla d'un cosí-germà de Carmen Martínez-Bordiú, Didi tenia aleshores 21 anys, i tothom la veia com a candidata a ser parella formal de Felip. Aleshores estava a la universitat, parlava cinc idiomes i era aficionada al pàdel, la vela i l'esquí, com Felip.

didi2
Didi Martínez Bordiú

On es va encendre la flama entre ells dos?: en una discoteca, Fortuny, quan Felip estava trist després de deixar-ho estar amb Sannum. És curiós com es comenta que en conèixer Didi, "fue el propio Borbón el que pidió que le presentasen a la joven, cuya altura -mide 1’83m- y espectacular figura llamaban la atención". Això sí, no hi va haver confirmació ni cap imatge dels dos junts "en los más de 15 meses que se dijo que duró, pero el romance se dio por hecho hasta el punto de que el nombre de Diana aparece en los recuentos más detallados de historias de amor de nuestro Rey". Ara, 20 anys després, Didi torna a l'entorn de Zarzuela, el destí l'ha tornat a apropar a palau, com a encarregada de representar a la maquilladora de la reina, "sin lugar a dudas, un detalle llamativo que lleva a pensar que o el Rey y su amiga de juventud nunca perdieron del todo el contacto y que Didi es responsable de la entrada de Belda en la corte de Letizia o que, definitivamente, las casualidades existen".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!