La reina Letícia té dos malsons en forma de persones. Una, el seu ex amant Jaime del Burgo. L'altra, Jaime Peñafiel. El periodista i escriptor, després de marxar del diari El Mundo ha trobat un ala sota la qual aixoplugar-se i des d'on seguir atonyinat l'asturiana, OK Diario. El mitjà l'ha entrevistat i, no se podía saber, ha continuat estomacant la reina pel seu caràcter i pel seu comportament. Fins i tot, quan li dedica algun elogi, ho fa fent servir una comparació que fa cert tuf de naftalina. Diu d'ella que Letícia és " una mujer de carácter, muy mandona como mi mujer y eso me gusta. No es cierto que me caiga mal. Las mujeres en mi casa mandan, pero ella tiene una forma de ser muy agresiva".

Jaime Peñafiel
Jaime Peñafiel
Felipe Letizia Puig GTRES
Felip i Letícia GTRES

Agressivitat que segons diu ell, justifica amb una escena lamentable, probablement la més violenta que ha viscut ell des que és cronista de la família reial. Va passar a l'ajuntament de Madrid, "ella vino de pronto. Tuve que decirle: No me gritesElla señalándome con el dedo haciéndome señales. Es que tú te metes conmigo, se justificó. La cosa se puso tan mal que Felipe estaba muy violento". Felip, que sempre sembla que tot li llepi un peu, que sempre manté el rictus, que sempre va com si s'hagués empassat el pal d'una escombra, que sempre es fa el digne i l'íntegre, però que perd els papers molt sovint. Quan és amb la seva dona... o amb el seu pare. I és que la figura de Joan Carles esvalota Zarzuela, i més, des que qui hi ha allà són el seu fill i la seva jove a qui detesta.

Felipe, Letizia, Juan Carlos GTRES
Letícia, Felip, Joan Carles i Sofia GTRES

Peñafiel recorda la primera vegada que l'emèrit va tornar d'Abu Dhabi i va anar a Zarzuela a sopar... i a plorar: "Su hijo le hizo una encerrona enorme. Alguien de Zarzuela afirma que en un momento dado se oyó a don Juan Carlos llorar diciendo a su hijo: Respétame que soy tu padre. Le estaba echando una bronca. Su hijo Felipe y la nuera le maltratan". Duríssimes acusacions. I segueix: "Cuando vino a la jura de la Constitución de Leonor, no pudo quedarse a dormir y tuvo que irse a Londres. Es un maltrato. Como se muera en el exilio Felipe va a llorar lágrimas de sangre toda su vida", adverteix l'escriptor sobre l'actual monarca. De fet, explica que el va humiliar quan li va comunicar que el feia fora: "¿Quieres venir a mi despacho?". Joan Carles va anar i li van dir el seu fill i Jaime Alfonsín: "Por orden de la vicepresidenta del Gobierno, Carmen Calvo, tenéis que abandonar esta casa ya y este país también. Así, así fue la expulsión. Humillante".

felip joan carles E.N.
Felip i Joan Carles

Un Peñafiel que també ha parlat d'una curiosa etiqueta al seu amic Joan Carles, la de "follador. Sofía es una sufridora esposa por muchos motivos. Cuando dicen que es follador, no es eso. Lo de follar es una cosa genética". I Felip? Segueix les seves passes?: "Él no lo es porque es griego"... Joan Carles, jroña que jroña.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!