Saben aquelles senyores que el primer dia de rebaixes apareixen a la foto al davant de tot, esperant que obrin els centres comercials per aconseguir ser les primeres en fer-se amb una jaqueta, unes sabatilles o un barnús? Doncs divendres aquesta foto es reproduirà. Però canviant les senyores per la reina Letícia i canviant el centre comercial per una llibreria. Perquè divendres surt a la venda El amor de Penny Robinson, el llibre que ha escrit Alonso Guerrero, el primer marit de Letícia abans que caigués prendada de les virtuts del rei Felip VI

alonso guerrero  GTRES

GTRES

Ja avançàvem fa uns dies que la frase promocional del llibre, que si no passa res estrany, sortirà a la venda, era de les de sucar-hi pa: "Querían saberlo todo de él porque querían saber todo de ella". La frase "saberlo todo de ella" engloba moltes i variades possibilitats, però no ens enganyem, el lector d'un llibre com aquest és morbós de mena, i entre tot el que es pugui explicar de l'avui reina d'Espanya, segur que molts esperen trobar-hi passatges eròtico-festius sobre els secrets d'alcova de la reina Letícia quan no era més que Letícia Ortiz.

el amor de penny robinson

En una entrevista al diari El Mundo, Guerrero ja avisava que el gènere de la novel·la seria una tragicomèdia. Potser caldria afegir-hi també traces de literatura eròtica barata d'aquelles novel·les roses que es venien fa anys a les benzineres. Guerrero avisava: "El libro es una mezcla de lo que ocurrió y de lo que podría haber ocurrido. Les aseguro que lo primero resulta más increíble que lo segundo".  L'ex de la reina promet anècdotes. I a fe que en donarà. I força explícites. Ara el que caldrà esbrinar és si les anècdotes narrades ocurrieron o podrían haber ocurrido, parafrasejant l'autor.

letizia alonso guerrero

Aquest professor de literatura va conèixer Letícia el 1989, quan l'actual reina tenia només 17 anys i ell 27. Després de nou anys d'amor, lectura i d'altres escenes de parella, es van casar. Matrimoni fallit que va durar només uns mesos perquè Letícia va trobar l'amor a la Zarzuela. Pilar Eyre, a qui En Blau va entrevistar, afirmava que la reina assegurava que de l'aleshores príncep Felip el va enamorar "que es un gran lector". No sabem si tots dos junts, reina i rei, llegiran el llibre de Guerrero al mateix temps, a la penombra del llum de la tauleta de nit i tapats per les mantes reials. Però si ho fan, sàpiguen que es trobaran amb alguns fragments... incòmodes.

leticia platja GTRES

GTRES

A la novel·la, hi apareix un personatge femení de nom Nené, una Lolita que trastoca el protagonista en tots els sentits i que seria un reflexe de la reina Letícia. I la revista Lecturas ja ha publicat algun aperitiu del que es poden trobar els lectors a les pàgines del llibre. Un aperitiu on es parla de manera molt concreta, de la seva nuesa: "Me sobrecogió su desnudez. Tomé la instantánea aquel atardecer de verano mientras dormía. Recordé haber buscado el encuadre durante mucho rato y al despertar, había puesto el automático y me había fotografiado junto a ella, tan desnudo como ella".

Primera menció que fa despertar la imaginació del lector. Guerrero fa honor al seu cognom i segueix donant guerra, aquesta vegada, de manera més explícita: "Estaba enamorado de su bronceado. Las líneas bordeaban los hombros y caían a la parte interna de los muslos como si la confundieran con un tragaluz". Molt poètic tot plegat. I entrant en terreny pantanós, i mai més ben dit. Però no és l'únic metàfora pujada de to de l'escriptor: "La vi salir embutida en aquel gabán de cosaco bajo del cual iba casi desnuda. Era bella como un diluvio, pero desapareció bajo el sol de diciembre sin dejar vrastro. Sin darme cuenta, había llegado a obsesionarme con sus ojos y su boca". I com diria Mayra Gómez Kemp a l'Un, dos, tres "hasta aquí puedo leer". 

Letícia toisó d'or  EFE

EFE

L'ex marit de la reina ha promès anècdotes i que tot s'entendrà "entre líneas""Vivimos en un país en el que la soledad propia se medica con las vidas ajenas. Cotilleos y calmantes. Esa es nuestra receta". Doncs vinga dosis de cotilleos pels lectors i de calmantes per la família reial pel que es puguin trobar a El amor de Penny Robinson a partir de divendres.

El nom del llibre respon a un personatge de la sèrie Perdidos en el espacio. La que està perduda, però molts pagarien per trobar, és una suposada foto de la reina Letícia despullada. El llibre també deixa caure que aquestes fotos existeixen. Guerrero insinua que sí: "El lector debe leer entre líneas". Potser no caldrà que algun directiu televisiu o membres de la monarquia paguin el que sigui per aconseguir-la. Potser n'hi haurà prou amb les descripcions que en fa Guerrero al seu llibre.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat