El amor de Penny Robinson pot acabar entre els best sellers de l'any o sent un fake. El llibre del primer marit de la reina Letícia ja ha sortit de la impremta i si res no ho impedeix serà a les llibreries la setmana vinent. El març de 2018 pot ser el mes que sabrem com és de debò la reina d'Espanya. O no. Hi ha la possibilitat que un jutge dicti segrest com per Fariña però l'entorn d'Alonso Guerrero i els especialistes en llibres sobre la Casa Reial adverteixen que més que censura serà un cas d'autocensura. Els coneguts del professor que va enamorar la seva alumna Letizia Ortiz han començat a parlar. L'alcalde d'Almendralejo (Extremadura) que era amic de Guerrero i els va casar es confessa: "Aún recuerdo el día en que me vino todo ilusionado y me presentó a su chica. Luego fue un honor casarlos”. La novel·la és autobiogràfica, narra la història d'un home atrapat pel fet que la seva ex esdevé reina. L'amic de l'autor explica "Desde que yo le conozco jamás ha actuado por dinero, solo por una voracidad literaria”. Pilar Eyre, coneixedora dels avançaments que paguen les editorials per llibres com aquest, va revelar a En Blau que l'ex de Letícia podria haver cobrat no més de 5 mil euros. Poca cosa per tant de rebombori.

alonso guerrero  GTRES

GTRES

El rovell és què explicarà el llibre i l'amic de l'autor opina com Eyre a En Blau, que no donarà detalls de l'autèntica Letícia“No va a decir ninguna tontería. No va a haber sorpresas. Me imagino que habrá hecho todo muy novelado". Dona pistes sobre l'adscripció política del primer marit de la reina: “Ha sido siempre prudente. En política discrepábamos". L'alcalde és del PP i Alonso Guerrero del PSOE o de Podem. El viatge de Letícia és també ideològic: d'enamorada d'un rojo a enamorada d'algú de dretes com Felip VI. Ara Guerrero és professor de Literatura a un Institut de Madrid, al barri pijo de Salamanca. Té 55 anys, pels 44 de la reina. Quan es van casar ell en tenia 35 i ella 25. Van ser parella 10 anys però el matrimoni va durar poc més de 12 mesos. Ella tenia altres plans.

letizia armani pedida - efe

EFE

Qui també està parlant és l'entorn de la reina. La seva tieta paterna, Henar Ortiz, a qui acusen de demanar 600 mil euros a canvi d'una foto de la boda de la seva neboda amb Guerrero, també prepara un llibre. La reina agafarà al·lèrgia a les llibreries. La tieta escriu llibres infantils, punt de connexió amb el personatge del títol del llibre de Guerrero. Penny Robinson és una nena de la sèrie de TV Perdidos en el espacio amb un coeficient intel·lectual de 147 que aterra en un planeta desconegut. Una metàfora de Letícia.

Letícia i Felip boda  Casareal

EFE

Mentre tots, l'exmarit, l'alcalde oficiant i la tieta, guarden fotos de la primera boda de Letícia, que valen molts diners, només gosen publicar ficcions que tractaran de la reina. Que no acabi el conte com el de Lewis Carroll sobre Alícia amb la reina (de cors) cridant "Que le corten la cabeza".