Iñaki Urdangarin té la presó molt a prop. La decisió final del Tribunal Suprem no trigarà gaire en arribar, podent demanar el seu empresonament les pròximes setmanes. L'esborrany de la sentència estaria gairebé llest, amb els magistrats a punt de dictar-la. Uns dies d’incertesa que tindria la infanta Cristina en el seu pitjor moment. Posaran fi a la seva llibertat o no?

L’exjugador d’handbol se centra en l’esport mentrestant, preparant-se per la Marató de Ginebra en la qual participa cada any. Resten només dos caps de setmana per la seva celebració, seguirà a casa aleshores? De moment els mitjans se centren en investigar com seria la seva estada a presó, assegurant Pilar Eyre que l’adjectiu adient seria “plàcida”.

Podrà cursar una carrera a la Uned, rebre classes de capoeira dels brasilers empresonats, fer cursos de cuina o impartir classes d'educació física als seus companys de pati. Tot, amb dues visites setmanals i un vis a vis cada vint dies. Gens malament...

urdangarin content motxila gtres

GTRES

Totes les mirades estan posades ara en la Casa Reial. Com actuarà quan es dicti sentència? Algunes veus afirmen que la infanta i els nens es canviarien de casa per estar més a prop del pare, per poder visitar-lo a presó sense haver d’agafar un avió. La reina Sofia seria la màxima interessada en què visquessin a La Zarzuela amb el rei Felip, però sembla que ell no estaria gaire convençut. Després d’estar tots aquests anys tractant la germana com l’ovella negra de la família, tampoc tindria gaire sentit, la veritat...

Quan va sortir a la llum la implicació d’Iñaki Urdangarin, es va acusar la infanta d’estar al corrent de tot. La imatge de la Casa Reial va quedar molt malmesa, tot i els “yo no sabia nada” que va clamar Cristina. Recordem, a més a més, que la mà dreta d’Iñaki va assegurar que els monarques estaven al corrent de tot el que es feia, existint fins i tot una carpeta anomenada Supervisión Zarzuela.  

urdangarin cristina noos efe

EFE

Així com Felip VI i Letícia han fet el buit a Cristina i l’han apartat de l’agenda oficial i dels aniversaris familiars, la reina Sofia i Joan Carles I s’han mostrat més propers. Però ara LOC acaba de publicar un article que podria acabar amb el bon rotllo entre Cristina i el seu pare.

Expliquen que quan va esclatar el cas Urdangarin, les màximes autoritats espanyoles es van reunir a La Zarzuela per abordar la polèmica i pensar com reaccionar. Una conversa entre Joan Carles I, Mariano Rajoy, l’ex fiscal general Eduardo Torres Dulce i l’exministre de Justícia Alberto Ruiz-Gallardón. L’objectiu era clar: fer tot el possible per salvar la infanta Cristina.

Joan Carles I i Iñaki Urdangarin  GTRES

GTRES

Però què passava amb Iñaki? Que havia de pagar ell sol per tot: “No només no podem salvar Iñaki Urdangarin, sinó que tampoc ho hem de fer. No pot passar que es posi en risc l’Estat per intentar lliurar-lo. Les evidències són aclaparadores i les institucions patirien un mal irreparable”, haurien acordat els quatre. El màxim responsable del ministeri públic va posar sobre la taula que no hi havia res a fer, dictant-se posteriorment la sentència condemnatòria contra l’exduc de Palma.

Què acabarà passant? Veurem entrar el marit de la infanta Cristina a presó?