L’any ha començat ple d’aniversaris a can Borbó. El 5 de gener Joan Carles I feia 80 anys rodejat dels familiars més propers. Una celebració on no hi van ser la Infanta Cristina ni Iñaki Urdangarín, marginats per la Casa Reial arran de l’escàndol de cas Nóos.

No obstant això, l’exmonarca i el seu gendre sí que han estat junts per l’aniversari d’Urdangarín, que es manté a l’espera que el Tribunal Suprem es pronunciï sobre una possible condemna. Segons Vanitatis, el rei emèrit va viatjar fins a Ginebra per celebrar els 50 anys d’Urdangarín en el dúplex on hi viuen els exducs.

Infanta Cristina i Urdangarin  GTRES

GTRES

Joan Carles sent una forta debilitat per Cristina, i és el primer cop -almenys, que es tingui constància- que viatja a terres suïsses des que Urdangarín fos condemnat. La reina Sofía també va viatjar, però en un avió diferent, mentre que la Infanta Elena va ser la gran absent. La germana gran de Cristina ha estat el seu punt de suport més important des que es van refugiar a Ginebra, però l’apretada agenda laboral li va fer impossible assistir a la festa privada.

Infanta Cristina i infanta Elena  GTRES

GTRES

Com era d’esperar, ni Felip VI ni Letícia van fer acte de presència, mantenint la distància que volen marcar respecte els exducs. Cristina i Urdangarín ja van festejar el mig segle de vida de l’exjugador d’handbol amb un viatge a Roma amb els seus fills. Aquest podria ser l’últim aniversari que Urdangarín celebra en llibertat en els propers anys, ja que la Fiscalia del Suprem va sol·licitar que la condemna de presó s’elevés a deu anys. Està previst que sigui durant la primera meitat de 2018 quan el Tribunal Suprem prengui una decisió al respecte.