Només resten dues setmanes per una data marcada al calendari d’Iñaki Urdangarin. La condemna definitiva és molt a prop, i això estaria afectant molt a la infanta Cristina. Els periodistes traslladats a Ginebra segueixen tots els seus passos, i ara se centren a destacar la cara demacrada de la filla petita dels reis emèrits.

Més prima, amb la cara trista i ulleres de no dormir, així la descriuen tots. Fa un parell de mesos una revista portuguesa va dir que patia una malaltia greu, una depressió que aniria “cada cop a pitjor”.

Ara és El Español qui assegura que es troba en un cercle depressiu i que s’està debatent entre mudar-se a Lisboa o a Madrid. Veure-la tan afectada i desbordada davant la situació, imaginant-se sola a Ginebra amb els quatre nens i Urdangarin a presó, va fer que part de la família reial passés uns dies amb ella per intentar animar-la.

Infanta Cristina i infanta Elena  GTRES

GTRES

Des que esclatés la trama de corrupció del cas Nóos i es fes pública la participació d’Urdangarin, la infanta s’ha convertit en l’ovella negra de la Casa Reial. Felip VI no perdonaria el seu marit, i va declarar l’allunyament institucional d’ells. Apartats de tots els actes oficials, sense aparèixer a les reunions familiars... Els han fet fora totalment, enfonsant encara més Cristina en veure’s completament sola.

Molts van veure en el divorci una possible solució, però ella ha seguit al costat del seu marit. Asseguren que l’exduquessa de Palma es troba en tractament psicològic des de fa anys, tot i que hauria suspès les cites perquè es troba centrada en la mudança.

I els seus fills, aniran amb ella? Pablo, el segon fill dels Urdangarin, es troba estudiant en un internat de Londres. Mentre que el primogènit, Juan, segueix a Ginebra sent jugador d’handbol en un club d’allà. I els dos petits seguiran vivint amb la mare canviant d’escola per una de la ciutat que acabi escollint.

Infanta Cristina i Urdangarin  GTRES

El que sembla clar és que volen estar més a prop d’Urdangarin, podent anar a visitar-lo en cotxe. I una de les millors opcions seria mudar-se a La Zarzuela amb la resta de la família. El rei Felip no estaria d’acord, però alguns mitjans ja insinuen que la reina Sofia estaria movent fils per intentar convèncer-lo de donar empara a la germana. Com acabarà tot plegat?

Queden només quinze dies per la resolució del Suprem. Entrarà a presó Iñaki Urdangarin? On es mudaran, llavors, la dona i els nens?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat