A Joan Carles, l'estiu, li prova. El de Palma? No, el de Finlàndia. Allà està allunyat de la seva dona Sofia, que per molt que alguns mitjans s'entestin en dir que el matrimoni passa per una reconciliació, una mena de segona joventut, la realitat és que "Las habitaciones de los reyes en Marivent están tan separadas como en Zarzuela. En privado siguen sin mantener ningún contacto, se hablan a través de sus secretarías, y en público apenas se miran", segons explicava la periodista Pilar Eyre a Lecturas. Només faltava que s'hi afegís a la festa mallorquina la seva jove. Va ser sentir els motors de l'avió que transportava Letícia i fugir cames ajudeu-me i cap al país escandinau falta gent. 

joan carles navegant

Heikki Saukkomaa

Què hi fa allà? La justificació per no ser amb la seva família a l'estiu balear és un campionat de vela que se celebra a Finlàndia. No fa gaire, el monarca ja va viatjar fins a Loviisa, al sud del país, per fer-se amb un veler d'època construït el 1929. Ara es troba a Hanko per acompanyar el 'Bribón 500' i mirar de reeditar el títol aconseguit fa dos anys. No hi ha anat sol. L'acompanya la tripulació i la seva filla, la infanta Elena. No és l'única dona de la colla. En el seguici n'hi ha d'altres. Qui sap si alguna d'elles sigui la seva amiga especial Marta Gaya, a qui no han vist per Mallorca i amb qui ha coincidit sovint per aquestes dates.

marta gaya gtres

GTRES

La presència del Borbó en aigües finlandeses no ha provocat cap Bienvenido Mr. Marshall. Els habitants d'aquell país no han anat  massivament al port a veure el rei emèrit espanyol, ells que són republicans. Explica Eyre a Lecturas que "casi de incógnito, porque en un país muy igualitario, sin reyes ni ricos, no ha despertado especial interés particular". Sense pena ni glòria, però JC s'està divertint i passant-s'ho d'allò més bé lluny dels focus de la premsa espanyola. El campionat el patrocina una de les marques de cervesa més importants, per la qual cosa les 'party' cerveseres post regates són a l'ordre del dia: "¡Juerga diaria asegurada!", assenyalen a la premsa finlandesa. Cada tarda, quan arriben els vaixells, n'hi ha alguna i després, "múltiples actividades nocturnas, desde fiestas de sauna a natación y sushi". El rei, però, segons expliquen mitjans locals, prefereix retirar-se a sopar tranquil·lament amb uns amics i evitar temptacions.

joan carles bribon

GTRES

Per cert, l'entrega de premis tindrà lloc el dia 9 amb el tradicional ritu de llençar els guanyadors a l'aigua. Si guanya el Bribón i llencen el Borbó a mar, nova operació de malucs al canto... Potser seria l'excusa perfecta per l'emèrit per no haver de reunir-se el dia 10 amb la seva família.