Letizia Ortiz Rocasolano torna a la televisió. No. No és que la reina tingui enyorança del seu passat com a presentadora de les notícies de TVE, sinó que la dona de Felip és la gran protagonista d'un programa de televisió... d'AlemanyaDe profesión: reina, així es titula la sèrie de documentals gravats per la televisió alemanya ZDF que se centra en les reines europees més joves. Un exhaustiu treball on els periodistes de la cadena han seguit diferents monarques durant un any intentant dibuixar un perfil el més acurat possible de com són en realitat, més enllà de la imatge pública. Un intent de veure algú reial de manera més real. I debuten ni més ni menys que amb la reina dels espanyols.

leticia despatx

Casa Real

Aquest dissabte, a dos quart de vuit del vespre, es veurà com "ZDF ha pogut filmar per primera vegada el despatx de la reina". No és ben bé així, tal i com informa Vanitatis. Segons un portaveu de Zarzuela, això "hubiera levantado las suspicacias de los medios españoles".

leticia zdf

ZDF

I matisen: "Las imágenes en su oficina de las que hablan son las que se distribuyeron desde aquí con motivo del viaje a Mozambique. Fueron tomadas por los fotógrafos y cámaras oficiales en un despacho de Zarzuela. El equipo de televisión se ha acreditado como cualquier otro medio y ha tenido acceso exactamente a lo mismo que los demás compañeros; otra cosa es que se hayan centrando en cosas diferentes y lo que se pueda ver con la edición posterior".

leticia mozambique

Efe

I és que el reportatge ha trepitjat ulls de poll, especialment en alguns mitjans espanyols que segueixen Letícia dia a dia. Veurem si ens trobem davant una nova política de la Casa Reial amb respecte els mitjans de comunicació. De moment, però, qui ha estat colze a colze amb la reina durant tants mesos ha estat la periodista alemanya Julia Melchiorha, que pràcticament ha cobert tots els actes de la reina des de fa gairebé un any. Tant a Espanya com fora. Per exemple, al viatge de cooperació a Moçambic a l'abril, on els redactors desplaçats van veure una reina més relaxada i cordial amb els periodistes. Motiu? La presència de l'equip de la televisió alemanya.

chaparro

Cuatro

reportera alemanya

Cuatro

Al programa Cuatro al día han entrevistat la reportera alemanya. Carme Chaparro, via Skype, li ha fet algunes preguntes que han obtingut sucoses respostes. "He visto una persona muy cálida, muy humana y muy apasionada", li confessa Melchiorha a Chaparro. La presentadora de Cuatro se sorprén que Letícia hagi atorgat aquest reportatge a una televisió que no sigui espanyola, que no hagi concedit encara un privilegi semblant a algun mitjà estatal. Resposta: "Los medios de comunicación son especialmente críticos y muy duros. Vosotros usáis palabras de odio que en otros países no conozco. Es más duro ser una persona pública en España que en otros lugares, les insultan más". Des d'Alemanya, en canvi, tot són elogis cap a la reina: "Si le dejan hacer, puede cambiar el mundo". Semblant al crit de guerra de Di Caprio a Titanic. Veurem si la monarquia espanyola continua surant o s'enfonsa.