El passat mes d'abril, el rei Joan Carles passava pel quiròfan per sotmetre's a la seva darrera operació quirúrgica, quan li van substituir la pròtesi que li van implantar al genoll dret el juny del 2011. Amb aquella, eren ja quinze les vegades que el pare de Felip VI passava per la ITV durant la seva vida, deu d'elles els darrers vuit anys.

joan carles crosses

GTRES

Setmanes després, Felip feia el paripé d'enganyar els ciutadans justificant que el seu pare no hagués anat a Palma i es fes la foto oficial de l'estiu amb la família reial, perquè s'havia de recuperar d'una lesió: "no debe realizar actividades físicas intensas debido a la reagudización, por sobrecarga de apoyo, de una antigua lesión en la articulación cubitocarpiana derecha que le ha generado problemas musculares asociados en regiones cervical y lumbar derecha, que en este momento podrían verse agravados", deia un comunicat de la Casa Reial que no es va creure ningú. I menys, quan se'l va veure de parranda sopant amb uns amics i bevent vi com si tal cosa.

joan carles koplovitz vi

@MonicaLimoni

Els darrers anys de regnat de Joan Carles se'ls va passar gairebé més temps a l'hospital que a la Zarzuela, ja que es va haver de sotmetre a nombroses intervencions quirúrgiques, moltes d'elles a càrrec del seu metge de capçalera, el traumatòleg Ángel Villamor, qui li va implantar la pròtesi l'any 2011 i li va curar el mateix any un trencament al tendó d'Aquiles del seu peu esquerra. Un any més tard, amb el vergonyós trencament de malucs a Botswana, el doctor li va implantar una altra pròtesi, ara en aquella zona, que es va infectar i li va provocar dolors insuportables.

joan carles foto caçant botswana

Fruit d'aquests dolors, la relació entre pacient i metge es va trencar, com els malucs, segons explica Vanitatis. Va agafar el seu relleu el doctor Cabanela, i el rei va recuperar-se dels dolors i va véncer la infecció. Però el campechano Joan Carles, molt de la broma, tenia ganes de fer l'entremaliat i va decidir fer-los-hi una mala passada al servei mèdic de la Zarzuela, com si no tingués una altra cosa a fer.

joan carles crosses gtres

GTRES

Joan Carles va decidir pintar-se la cara amb Betadine, va cobrir el seu nas amb esparadrap, es va posar una bena al canell i els va dir sobresaltat que havia tornat a caure. A palau tot era consternació i posar-se les mans al cap, fins que el simpàtic monarca va deixar anar una gran riallada. Els metges indignats. I ell potser ho va arreglar dient "Pido perdón. Me he equivocado. No volverá a ocurrir". Tot un rei d'un país jugant a metges i pacients pintant-se la cara amb Betadine per fer-se el malalt... Joan Carles es pren a broma les nombroses operacions que paguen amb els seus impostos els espanyols. A ells segur que no els fa tanta gràcia.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat