"Mi padre está fastidiado porque tenía muchas ganas de venir a Palma. Los médicos le aconsejaron no moverse mucho". Aquestes van ser les paraules del rei Felip en el posat estiuenc que donava la benvinguda als periodistes a La Almudaina, el destí que aquest any ha triat la família reial a Palma per passar uns dies de vacances. A la imatge, Felip, la seva dona Letícia i les filles, Elionor i Sofia. L'altra Sofia, la reina emèrita, no surt a la foto, però s'ha passat  la setmana anant a comprar peix o de concert amb la seva jove. Qui falta? 'El fastidiado padre', el rei emèrit, Joan Carles.

Felip i Letícia exclouen els reis emèrits de la foto oficial de l'estiu

Efe

El pare del rei, que habitualment no se'n perd una a Palma, i menys, quan es disputa la Copa del Rei de Vela en la que ell és el 'bribón de los mares', aquesta vegada va fer mutis por el foro. Per estalviar-se una més que probable escridassada del públic, després del nou escàndol per les cintes enregistrades de Corinna? No. Per prescripció mèdica. "Ha de descansar por motivos de salud". Una mentida que només es creuen ells. Fins i tot José Cusí, l'armador del 'Bribón' i amic íntim de Joan Carles va reconèixer que “Hemos decidido no ir a Palma porque nos preparaban una manifestación y protestas. Es muy desagradable". La Casa Reial va emetre un comunicat assegurant que el rei té una lesió al canell que li impedeix navegar. Però el que no li impedeix la lesió és agafar copes de vi. Així passava la baixa el rei dos dies abans del comunicat de Zarzuela:

El rei emèrit no pot anar a Palma a fer-se una foto amb la seva família, però sí que pot fotre's un tiberi important al restaurant El Trasgu de Torrelodones. El diari El Mundo explica com Joan Carles es va estar quatre hores de parranda dos dies abans que Zarzuela informés de la recuperació i el repòs que havia de fer per curar la seva lesió. Un sopar exclusiu amb uns amics, l'empresari Plácido Arango l'escultora Cristina Iglesias, l'exministre socialista Javier Solana i una amiga íntima del rei, l'empresària Alicia Koplowitz, que juntament amb la seva germana van arribar a ser de les persones més riques del món en el seu dia.

juan carlos koplowitz gtres

GTRES

Un sopar ple de confidències, on se'ls va veure en molts moments com es deien coses a cau d'orella i com es tapaven la boca discretament amb les mans, com la típica imatge que estem acostumats de veure dels jugadors de futbol i els entrenadors perquè no se sàpiga què es diuen. L'aspecte de Joan Carles no semblava indicar que estigués lesionat, i el vi, probablement un Rioja Contino Viña del Olivo (un reserva de 70 euros) va regar l'àpat. A la taula, a la dreta de l'emèrit, Concepción Giménez, dona de Solana. A l'esquerra, Koplowitz, amb qui, segons el diari, es va agafar les mans en molts moments del sopar.

koplowitz joan carles gtres

GTRES

Fins i tot, Joan Carles va fer broma amb ella, en mig del sopar, quan li hauria ensenyat una fotografia, probablement un meme o un muntatge on se'l veia a ell disfressat de xeic àrab. El rotatiu també explica que el rei també li va ensenyar a la seva confident una foto del seu fill Felip, tot i que no especifica en quins termes estarien parlant d'ell. El Mundo incideix en que Koplowitz sempre ha estat una persona molt "propera" a Joan Carles, que "s'admiren" des de fa temps, i amb qui fins i tot, en un moment de la vetllada, es van dir una reveladora frase: "Nos necesitamos". A què respon aquesta necessitat mútua? El sopar va acabar passades la una de la matinada. Segur que en acabat el rei els va dir que havia de descansar i recuperar-se de la seva lesió.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat