La massacre de Sant Valentí enguany no va ser com la de Chicago fa un segle amb Al Capone assassinant uns quants gàngsters. Va ser a Barcelona, concretament a la segona Torre Puig a L'Hospitalet. L'assassí era Capone sinó Jaime del Burgo. El seu particular regal a la seva estimada Letícia per Sant Valentí van ser dos tuits demolidors contra la reina i el rei. Al primer els acusa d'un delicte, falsedat documental en els passaports, i el segon anunciava que encara que Zarzuela intenta capar el compte de twitter de Del Burgo no ho està aconseguint. I seguirà contra la Corona. Letícia va tenir el pitjor Sant Valentí de la seva vida, amargada amb el seu marit perquè tothom sap que li va ser infidel amb el cunyat, i quan Zarzuela vol escenificar una mena de reconciliació catalana del matrimoni reial pel 14-F, uns minuts abans de l'acte oficial Del Burgo dispara dos tuits i desvia el focus. La notícia ja no és Letícia, és Del Burgo.

DL u549689 047
Felip i Letícia ni es miren, GTRES
Letizia Puig 2024 GTRES
Letícia amb Marc Puig a la segona Torre Puig, GTRES

Zarzuela ho tenia tot calculat, programar una visita conjunta dels reis a Catalunya, territori hostil, per celebrar el seu Dia dels Enamorats, en un entorn amable, colònies, perfums i moda de l'empresa Puig, i mostrar que els catalans han perdonat Letícia. Al voltant de la Torre Puig els escortes només van deixar passar veïns de L'Hospitalet afins a la monarquia, curiosos i tafaners, no activistes indepes. A Zarzuela tenien tanta por que a Letícia li cridessin "adúltera" que quan una persona li va cridar "Qué delgada" van respirar. Ara, que a la reina li cridin vigorèxica els sembla una floreta. Però les cares de Felip i Letícia eren un poema. Tothom a la sala havia llegit els tuits de Del Burgo. L'operació neteja havia fracassat. Pilar Eyre ho va analitzar al seu imprescindible canal de Youtube: "Letizia fue vestida con perfil bajo, como de mujer trabajadora, de funcionaria, abandonando su estilo alfombra roja como iba antes. Un amigo mío estaba en el acto y nunca había visto un rostro tan triste como el de Letizia. No sonreía, expresión entristecida, no sonreía ni al saludar. Abstraída y triste, no intercambian ni miradas con Felipe, ningún gesto entre ellos de complicidad. Es tremendo porque coincidía con una tanda de mensajes de su excuñado en twitter. Se ha contagiado en el acto, con todos cariacontecidos". El vídeo té rècord de visionats.

DL u549689 034
Marc Puig, Felip i Letícia amb cares llargues, GTRES

Letícia està amortitzada. Felip la dona per perduda, ni per Sant Valentí se'ls ha vist un gest no ja romàntic, com un petó a la galta, sinó amable, agafar-se de la mà o tenir una conversa còmplice. El matrimoni sembla el Pol Nord i Zarzuela un iglú. L'endemà, els diaris oculten deliberadament Letícia. No apareix a cap de les portades, La Vanguardia l'amaga, El Periódico només Felip a Barcelona, i a Madrid el mateix: El Mundo i La Razón només posen la foto del rei a Catalunya, ni rastre de Letícia. Com diu Eyre "De ser el mejor activo de la monarquía a desaparecer como hacían en la Rusia bolchevique con las fotos de Trotsky". I els afins només saben dir-li "Qué delgada". Del Burgo li ha tret la gana.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!