L'any que comença qui sap quines coses ens portarà. De moment, però, ja se saben dues de segures: els 16 anys de la princesa Elionor i la ira de Jaime Peñafiel quan sent alguna cosa que no té a veure amb la llengua espanyola. Anem a pams.

elionor pintada primer plano GTRES

Elionor (GTRES)

Aquest 2021 la filla gran de Felip i Letícia bufarà 16 espelmes el proper 31 d'octubre. A Zarzuela la van mostrant sempre que poden per desviar l'atenció dels escàndols de l'avi. La nena arribarà a aquesta edat simbòlica i ja veurem si tindrà encara més presència pública o si sabrem més detalls sobre la seva formació acadèmica. Al portal Jaleos s'ho pregunten i ho pregunten. Concretament, als dos periodistes que més saben de reialesa, Pilar Eyre i Peñafiel. I aquest últim ha demostrat que potser no li va provar el raïm o els polvorons de la nit passada.

Jaime Peñafiel Todo es Mentira Cuatro

Jaime Peñafiel (Cuatro)

L'escriptor es mostra indignat i no pensa cedir a parlar d'Elionor en termes de futura reina: "tal y como están las cosas, hablar de esta niña como una futura reina es una tontería. Ni su padre va a terminar su reinado. Para mí, Leonor es una niña de 15 años, que va a cumplir 16, y nada más. Lo que pasa es que su madre la está deformando". Galeta habitual a Letícia. Per? Perquè "la está haciendo a su imagen y semejanza y la está convirtiendo en un monstruito. Así de claro". Sorprèn, però, quan manifesta la seva ira pel darrer acte que li vam veure a Elionor el 2020, al patronat de la Fundació Princesa de Girona a El Pardo, llegint unes paraules en català: "A mí, que la Familia Real se dedique a hablar otros idiomas que no sea el español, me parece... Es que mira, eso está dentro de la Ley Celaá, que no quiere que se hable español en ningún sitio. La Familia Real tiene que hablar español en todas partes: ni catalán ni valenciano. Hay que hablar español y punto".

Santiago Abascal? Pablo Casado? No: Jaime Peñafiel. El periodista, indignat que la futura cap de l'estat parli TOTES les llengües del seu estat. Si fos per ell, amb una n'hi hauria prou: "¿Promocionamos el español o las lenguas de las comunidades? La niña está siendo así por su madre, que no mueve un dedo ni un ojo si no ha mirado antes a su madre", assenyala... Año nuevo, vida nueva, no, la misma vida de siempre. Vam tancar l'any amb Verónica Forqué dient bajanades i en comencem un altre pel mateix camí.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat