Si hi ha una cosa per dir sobre el caràcter de Paloma Rocasolano és que sempre ha estat una dona discreta. En totes les ocasions apareix correcta i de perfil baix. No importa de què es tracti, es reserva les seves opinions. Ni tan sols el polèmic episodi que va protagonitzar la seva filla amb la reina Sofia, que va donar la volta al món i va ser un debat durant setmanes, la va treure del seu impertorbable estat. Acord amb les directrius de Letizia, havia de mantenir el silenci. El que no podríem haver previst és el luxe que ara envolta la matriarca, amb un aval de 8 milions d'euros i habitatge de luxe a Madrid.

Paloma Rocasolano premis princesa
Paloma Rocasolano

Són comptades les ocasions en què Paloma Rocasolano apareix en els esdeveniments d'actualitat. Les últimes vegades ha estat en actes públics en els quals dona suport a les seves netes, com els Premis Princesa d'Astúries, les citacions acadèmiques i fins a alguns esdeveniments militars de Leonor. Encara que sempre es manté en segon pla i és molt cautelosa, s'aprecia un gran canvi en ella.

La mare de Letizia és diplomada en infermeria, es va establir amb les seves filles i el seu llavors espòs, Jesús Ortiz, a Madrid quan aquest va obtenir una oportunitat laboral. Una vegada que el matrimoni va fracassar, es va mudar a un pis de 37 metres quadrats i va seguir amb les seves tasques. Va ser l'abril de 2017 quan finalment es va jubilar, com va informar LOC. Va deixar enrere el Sindicat d'Infermeria SATSE de Madrid, una organització en la qual va estar des de 1991. Segons apunten els mitjans, la seva pensió s'acostaria als 2700 euros. El que no acaba d'explicar el seu tren de vida.

Paloma Rocasolano
Paloma Rocasolano

Enrere va quedar el seu passat sindicalista i auster, Paloma Rocasolano el va canviar la vida

Els primers anys no va ser evident, doncs la que exinfermera era fins i tot més discreta. Però va suposar un gir complet l'aterratge de la seva filla en la Família Reial. Ser la Princesa d'Astúries i posteriorment la Reina d'Espanya li va permetre honoraris elevats, una quantitat de diners que també va ser una millora per a Paloma. Afegit a això, el contacte amb les persones més influents del país i possiblement de tot Europa la va fer molt coneguda. Va passar de ser una d'anònima, a conèixer Marcus Brandler (l'adinerat empresari que és la seva parella).

Un dels aspectes més transformadors és l'habitatge en el qual viu en l'actualitat, una immensa propietat que no té a veure res amb les golfes en les quals va viure prèviament. La Royal també li permet quedar-se en Zarzuela, on va disposar de tota una estada privada per al seu gaudi.

Paloma Rocasolano
Paloma Rocasolano

Segons el diari britànic Express, la dona de Felip VI acumula un patrimoni de 8 milions d'euros. Una quantia de què la seva mare s'aprofita, ja que es permet capricis que no pot pagar amb el reduït import de la seva jubilació. En aquests anys ha quedat en evidència la seva metamorfosi a una dama elegant i sofisticada, amb lífting i tractaments facials, que costen milers d'euros. Constantment és vista en restaurants de luxe, boutiques d'alta categoria i vestint abillaments de les cases de moda més fines.

És així com els principis sindicalistes que Paloma Rocasolano va defensar tota la seva vida van començar a tenir menor sentit, la seva és la història de la família que va veure una oportunitat única en la vida.