Des del seu ascens al tron, Letícia ha lluitat per mantenir una imatge d'irreprotxable virtut. Tanmateix, recents revelacions han donat ombres sobre la seva reputació, traient a la llum un passat que la Casa Reial preferiria mantenir a les ombres. Letícia, la reina que intentava projectar serietat i elegància, s'ha vist embolicada en un remolí d'escàndols que amenacen de desacreditar la seva figura. Mentre la ciutadania començava a simpatitzar amb ella, un fantasma del passat ha ressorgit per soscavar la seva imatge i prestigi.

Es desconeix qui és darrere de la campanya de desprestigi que ha sorgit contra Letícia en els últims mesos, però les acusacions de Jaime del Burgo han avivat les flames de l'escàndol. L'ex de Telma Ortiz ha arremès contra la reina en un intent per exposar les seves presumptes infidelitats. Segons els relats de Del Burg, ell i Letícia van mantenir un romanç secret durant anys, fins que van ser descoberts el 2012. Aquest període tumultuós coincideix amb una profunda crisi en el matrimoni real, el que ha portat que Letícia sigui vista ara com una dona adúltera.

Jaime del Burgo
Jaime del Burgo

Els primers missatges que Del Burgo va compartir a començaments de desembre van desaparèixer poc després, però cap a finals del 2023, va reprendre el tema ampliant els detalls sobre la seva relació amb Letícia. Segons les seves paraules, la connexió entre ambdós es va dividir en quatre fases diferents. "1) Relació amorosa, de 2002 a 2004; 2) Amics i confidents, de 2004 a 2010; 3) Relació amorosa, duradora i continuada, 2010 i 2011; 4) Com cunyats, de 2012 a 2016", va expressar Del Burg a les seves xarxes socials.

Letizia es disfressa per passar desapercebuda

Durant aquest lapse, Letícia i Del Burgo es van trobar en diversos llocs, a part de les trobades a la Zarzuela confirmats per Peñafiel. Van mantenir reunions clandestines a Nova York, Barcelona i Londres, on Jaime estava exercint les seves funcions laborals. Tanmateix, ella no estava disposada a deixar res a l'atzar. Per passar desapercebuda, la monarca es disfressava meticulosament abans de cada cita, adoptant perruques rosses i ulleres de sol que ocultaven la seva veritable identitat i li permetien barrejar-se en la multitud sense aixecar sospites. Era un estratagema enginyós destinat a assegurar que la seva presència com a reina d'Espanya passés desapercebuda i a evitar qualsevol evidència fotogràfica que pogués comprometre el seu secret.

Letizia
Letícia

L'escàndol fotogràfic que amenaça la Corona

Malgrat tots els seus esforços per mantenir el seu anonimat, l'astúcia de Letícia va ser posada a prova quan el Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI), per sol·licitud de Joan Carles I, va iniciar una investigació. Com a resultat, Casa Reial va obtenir una sèrie de fotografies que mostraven Letícia disfressada mentre ingressava a una residència privada, el refugi secret que compartia amb l'exespòs de la seva germana, Telma Ortiz. Aquestes imatges podrien confirmar la seva infidelitat, un escàndol potencialment devastador per a la imatge de la Corona.

No obstant això, conscient de la importància de preservar la reputació de la institució monàrquica, la Casa Reial està decidida a evitar tant sí com no que aquestes fotografies surtin a la llum pública. Per a ells, la protecció de la imatge de la Corona era una prioritat absoluta, i estan preparats per prendre mesures dràstiques per garantir la seva seguretat.