La reina Sofia ha patit una dura sotragada de salut. Dimarts passat va ingressar a la clínica Ruber de Madrid a causa d'una infecció urinària. Els metges van preferir que es quedés uns dies en observació per precaució. La seva edat és molt avançada. Casa Reial va tranquil·litzar la premsa assegurant que estava tot bé. Dissabte passat va rebre l'alta hospitalària, encara que se la va poder veure amb la via intravenosa en al mà. Això vol dir que continuarà rebent medicació en els propers dies.

Felip VI no ha volgut que la visitin tots els familiars en massa perquè estigués tranquil·la, però també per no alarmar la premsa que ja començaven a fer les seves pròpies teories. La infanta Cristina va aconseguir passar d'incògnit. Va ser aquests dies amb ella, com també ho han fet els seus altres fills. També alguns dels seus nets ja l'han visitat en Zarzuela on guarda repòs, com Victoria Federica.

reina Sofia
reina Sofia

Leonor i Sofia, les grans absències

Les absències més notables han estat per part de les netes més petites de la reina Sofia, com Leonor i Sofia. Les nenes han continuat amb les seves respectives formacions a Saragossa i a Gal·les, respectivament. S'ha criticat molt la princesa per la seva llibertat els caps de setmana. Té un helicòpter sempre en el centre militar i no s'ha dignat a utilitzar-lo per visitar la seva àvia a casa.

Paloma Rocasolano
Paloma Rocasolano

Però no han estat els únics que han rebut dures crítiques. També la família de Letizia. Mentre que ella sí que la va visitar en companyia de Felipe dijous passat, els Ortiz Rocasolano no han fet cap visita, ni tan sols s'han dignat a visitar-la en Zarzuela o trucar-li per telèfon per conèixer de primera mà el seu estat de salut. S'escuden que no volen molestar els primers dies.

La veritat és que la reina Sofia tampoc no desitja parlar molt amb els Ortiz Rocasolano, especialment amb el seu rival més gran, Paloma Rocasolano. La mare de la reina és una de les seves principals enemigues. No tenen bona relació, com tampoc no la té amb la seva nora. Ha estat un gest molt lleig de mala educació. Probablement l'emèrita no truqui a Paloma per felicitar-la demà pel seu aniversari.