Es podria dir que la vida dels Ortiz Rocasolano ha fet un gir de 180 graus des que Letizia es va convertir en princesa i posteriorment en reina. Van passar a formar part de la família més important d'Espanya, els Borbó. Tanmateix, aquests no els van veure amb tan bons ulls. Per a ells eren plebees, persones que eren per sota d'ells, molt inferiors, i així els van tractar, una cosa que sempre va molestar la reina.

Encara alguna revista recorda les portades que va protagonitzar Paloma Rocasolano de les seves últimes vacances a Benidorm. Sempre anava a la ciutat dels gratacels acompanyada dels seus pares, i quan eren més petites, també de les seves filles. L'ex de Jesús Ortiz lluia una espectacular forma física en banyador. I es veia que era d'aquestes dones que s'aixecava a les sis del matí per agafar lloc a la platja a les set del matí. Baixava amb el seu para-sol, la seva cadira plegable i la nevera atapeïda d'entrepans i refrescos. Es passaven tot el dia en primera línia de platja.

Jesús Ortiz Paloma Rocasolano Leonor GTRES
Jesús Ortiz Paloma Rocasolano Leonor GTRES

David Rocasolano va revelar al seu llibre que els Ortiz Rocasolano van aclamar el cel quan Letizia es va casar amb Felipe. Va ser una oportunitat d'or, ja que no passaven el millor moment econòmic. Era una família molt humil.

Letizia es va casar amb Felipe i es van solucionar els deutes dels Ortiz Rocasolano

La situació econòmica de Paloma va empitjorar després del divorci, veient-se obligada a recórrer a préstecs i deutes per cobrir les seves necessitats. Ja no podia permetre's comprar amb la mateixa llibertat que abans i havia d'ajustar-se a un pressupost més limitat, adquirint aliments gairebé diàriament segons ho permetés el seu compte bancari, encara que ocasionalment rebia suport de les seves filles.

Tanmateix, la vida de Paloma va canviar dràsticament quan Letizia es va unir a la família reial. El que Paloma pensava que seria un avanç en la carrera de la seva filla es va convertir en una mica molt més significatiu. La nova posició de Letizia no només va millorar la situació econòmica de la família, sinó que també els va permetre relacionar-se amb persones influents, com Marcus Brandler, amb qui Letizia ara comparteix la seva vida en una casa molt més espaiosa que el petit apartament en el qual Paloma havia hagut de viure.

telma ortiz colom rocasolano 2 gtres
telma ortiz colom rocasolano 2 gtres

Avui dia, la vida de Paloma és plena de glamur i comoditats, gràcies a l'èxit de la seva filla en la reialesa. Ara gaudeix d'un estatus elevat i freqüenta llocs exclusius a Madrid.

Segons Maica Vasco, la família tenia molts problemes econòmics quan Letizia, Erika i Telma eren joves. No podien pagar la calefacció, passaven fred, per això a l'hivern dormien amb mitjons grassos i embolicats a moltes mantes.