No és cap secret. Letizia no va ser ben rebuda en els Borbó. Li van fer el lleig pel simple fet de ser una plebea. Juan Carlos volia que el seu fill es casés amb algú de la reialesa per ajuntar ambdues monarquies, però no ho va aconseguir, ni encara no provocant que trenqués amb Eva Sannum, Isabel Sartorius o Gigi Howard. Amb la mare de Leonor i Sofia no ho va aconseguir, el llavors príncep es va plantar davant dels seus pares i va amenaçar d'abandonar la corona. Hauria estat un gran escàndol.

Mentre la infanta Cristina li va donar el seu braç durant els primers anys, de fet ella va deixar als prínceps la seva casa de Barcelona per veure's en secret quan encara ningú no coneixia l'existència d'aquesta relació, la infanta Elena va ser igual que el seu pare. No va voler saber res de la dona del seu germà. Sempre la tractava com si fos inferior a ella, fins que la truita va donar la volta quan Letizia va heretar el tron.

Felipe Letizia EFE
Felipe Letizia EFE

La infanta Elena i Juan Carlos estimaven lluny la família de Letizia

La infanta Elena i Juan Carlos es burlaven junts de tots els familiars de Letizia, tant dels seus pares, Jesús Ortiz i Paloma Rocasolano, com del seu avi Paco, el taxista. No els volien veure ni en el casament ni en Zarzuela, evitaven sempre trobar-s'hi. L'emèrit va demanar a la reina Sofia que els fes classes de protocol per al gran dia com va fer amb Letizia, tenia una gran feina per davant, especialment amb Paco.

Segons fonts properes a la infanta Elena, per a ella l'avi Paco era molt ridícul. Els deixava sempre en evidència. Per sort no havien de suportar-lo gaire. La filla de Juan Carlos va deixar l'esmentat que no anava a compartir taula amb l'avi Paco. Els pares de Letizia i els de Felipe es van asseure junts a la taula presidencial. A Paco li tocaria asseure's amb els pares de Jesús, però també amb els germans de Sofia, Constantino i Irene, i amb els de Juan Carlos, Pilar i Margarida.

Avi Paco
Avi Paco

En el casament, la família de Letizia estava més a prop de la infanta Elena, segons el protocol, encara que aquesta els va evitar, ja que segons expliquen aquestes fonts, a la filla gran de Juan Carlos, que és molt escrupolosa, li va semblar que Paloma Rocasolano desprenia una olor massa forta i desagradable, com a colònia barata. No el suportava, i va demanar de canviar-se. Un altre lleig gest de la diferència de classes.