A Madrid acaben de batejar el primer net del duc d'Alba. És el primer fill del jove Carlos Fitz-James Stuart Solís i Belén Corsini. Escarmentats per la mofa, befa i escarni que va rebre el seu germà i futur duc d'Alba Fernando Fitz-James en batejar la seva filla petita Sofia amb un nom excessivament pijo i llarg, pel nounat han triat, o han decidit només fer públic, un nom simple: Carlos. Per seguir la tradició familiar, l'actual duc d'Alba es diu Carlos, el fill gran és Fernando i el petit que es diu Carlos acaba de batejar el nen, que també es diu Carlos. Per tant el primer net del duc d'Alba es diu Carlos. I tots contents.

DL u557004 040
El duc d'Alba, Carlos, amb el seu fill Carlos, Belén Corsini i el net Carlos, GTRES

Cada cop que neix el fill d'un famós, especialment royal o aristocràtic, hi ha un interès per sobre del gènere: el nom. En realitat tant se val si és nen o nena. La reina Letícia filtrava que el seu nadó es diria Pelayo per saber qui era el filtrador de Zarzuela. I a cada nou fill reial o aristocràtic el morbo creix.  Froilán vol que el citem pel primer nom Felip sense cap èxit, o Victoria Federica que vol ser simplement Victoria. Ara neix un nen gairebé royal, de la família la més aristocràtica d'Espanya, la casa d'Alba. Tenen sang blava com els Borbons, recordant que blau ve de l'edat mitjana quan els únics que tenien la pell blanca per no treballar al sol eren els nobles i a través de la pell, la sang semblava de color blau. Pijos des del bressol però ara el nou nen només té un nom conegut. Cap revista, ni la Bíblia royal Hola reconeix el nom complet de la criatura. Volen que es digui "solo Carlos". Això ve de la polèmica de la seva cosina Sofia a la qual el Registre Civil no podia registrar pel seu nom.

DL u557004 001
Fernando, proper duc d'Alba i Sofía Palazuelo al bateig del nebot Carlos, GTRES

Quan va morir la duquessa d'Alba, la grandiosa Cayetana, va heretar el títol el seu fill gran Carlos. El seu primogènit Fernando Fitz James Stuart Solís té dues filles amb Sofía Palazuelo: la gran que és la futura duquessa d'Alba i es diu Rosario i una altra nena amb el nom de la mare: Sofia. Però el nom sencer és molt llarg: Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos. I clar, el Registre Civil va dir que no el podia registrar.

DL u557004 065
El duc d'Alba amb el fill, la jove i el net, GTRES

Segons l'article  51 de la LRC (Llei del Registre Civil): "El nombre propio será elegido libremente y solo quedará sujeto a las siguientes limitaciones, que se interpretarán restrictivamente: 1.º No podrán consignarse más de dos nombres simples o uno compuesto. 2.º No podrán imponerse nombres que sean contrarios a la dignidad de la persona, ni los que hagan confusa la identificación. 3.º No podrá imponerse al nacido nombre que ostente uno de sus hermanos o hermanas con idénticos apellidos, a no ser que hubiera fallecido". En essència, només es pot posar un nom doble (Marc Josep) o un compost (Francisco José). Per estalviar-se problemes: solo Carlos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!