Cada cop que neix el fill d'un famós, especialment royal o aristocràtic, hi ha un interès per sobre del gènere de la criatura: el nom. En realitat tant se val si és nen o nena. El gènere només té morbo si és nadó és de Letícia. Si el primer era nena i el segon nen Espanya feia el ridícul més gran d'Europa discriminant la princesa hereva en favor del germà petit només perquè té tita. Però els Borbons van caure dempeus i la infanta Sofia era nena. El regnat d'Elionor no es qüestionava per culpa d'una Constitució absurdament masclista. El nom del nounat té més interès. Letícia filtrava que el seu nadó es diria Pelayo per saber qui era el filtrador de Palau. I a cada nou fill reial, o aristocràtic, el morbo creix. Com es dirà? Froilán, a qui volen que diguem pel primer nom Felipe sense cap èxit, o Irene Urangarin, com la germana de l'emèrita, Irene de Grècia, la "tía pecu" de peculiar. Ara neix una nena gairebé royal, la més aristocràtica d'Espanya, la neta del duc d'Alba.

Quan va morir la duquessa d'Alba, la grandiosa Cayetana, va heretar el títol el seu fill gran Carlos. Aquest té dos fills, Fernando i Carlos. El gran serà el proper duc d'Alba, Fernando Fitz James Stuart Solís i té dues filles amb Sofía Palazuelo: la futura duquessa d'Alba que es diu Rosario i ara una altra nena que va néixer al gener i que acaben de batejar. Li han posat el nom de la mare: Sofia. Però el nom sencer és molt llarg: Sofía Fernanda Dolores Cayetana Teresa Ángela de la Cruz Micaela del Santísimo Sacramento del Perpetuo Socorro de la Santísima Trinidad y de Todos Los Santos. I clar, el Registre Civil diu que no.

Tres duques de Alba, GTRES
Tres ducs d'Alba, GTRES

Segons l'article  51 de la LRC: "El nombre propio será elegido libremente y solo quedará sujeto a las siguientes limitaciones, que se interpretarán restrictivamente: 1.º No podrán consignarse más de dos nombres simples o uno compuesto. 2.º No podrán imponerse nombres que sean contrarios a la dignidad de la persona, ni los que hagan confusa la identificación. 3.º No podrá imponerse al nacido nombre que ostente uno de sus hermanos o hermanas con idénticos apellidos, a no ser que hubiera fallecido". En essència, només es pot posar un nom doble (Marc Josep) o un compost (Francisco José).

Ducs de Huéscar GTRES
Ducs de Huéscar GTRES

Calen tants noms? Ells ho justifiquen així: "Sofía, por su madre; Dolores, por su tía Loli; Cayetana, por su bisabuela; Teresa, por Santa Teresa de Jesús, nacida en Alba de Tormes; Ángela de la Cruz, por el convento sevillano de Santa Ángela de la Cruz, tan cercano a la familia Alba; Micaela del Santísimo Sacramento, fundadora de las Adoratrices, por parte de los Solís; del Perpetuo Socorro, porque es la advocación de la familia Sánchez-Dalp, y, Santísima Trinidad de Todos los Santos porque es la forma en la que se terminan los nombres". Només falta afegir: Chim Pum.