La futura duquessa d'Alba, Rosario Fitz-James Stuart Palazuelo, filla de Sofía Palazuelo i Fernando Fitz-James Stuart, ha començat a forjar el seu camí en l'alta societat espanyola des de primerenca edat. Nascuda el 30 de maig de 2021 a Sevilla, Rosario està destinada a exercir un paper destacat en l'aristocràcia espanyola. Els seus pares, els actuals ducs d'Huéscar, van triar Sevilla per al seu baptisme, una ciutat que sempre va ser estimada per la seva besàvia, Cayetana de Alba. La cerimònia de baptisme va ser conduïda pel sacerdot sevillà Ignacio Sanchez-Dalp, amb qui els Alba tenen una profunda relació a causa de la seva participació en nombroses cerimònies familiars. Després del baptisme, la família es va traslladar al santuari de la Germandat dels Gitanos per presentar Rosario. La importància d'aquest acte rau que la Duquessa d'Alba va ser cambrera honorària de la Verge de les Angoixes, les cendres de les quals descansen en aquest temple. La celebració posterior es va dur a terme al majestuós Palau de les Propietàries.

Una educació d'elit, al millor estil de la reialesa

A causa del seu futur títol nobiliari, Rosario Fitz-James Stuart Palazuelo, a l'edat de tres anys, ja està sent educada en una de les escoles més prestigioses de Madrid. Aquest enfocament educatiu segueix la mateixa línia que han seguit altres joves membres de la reialesa, com la princesa Leonor i la infanta Sofia, que van cursar estudis en l'escola Santa María de los Rosales de Madrid abans de continuar la seva formació en l'UWC Atlantic College, situat en Llantwit Major, a prop de Cardiff, Gal·les.

El nom de Rosario va ser triat en honor a la duquessa d'Alba, una mostra de la profunda connexió que la família té amb el seu llegat històric. La petita va néixer el 8 de setembre de 2020 a l'hospital Nuestra Señora del Rosario, a Madrid. Dos anys després, el 10 de gener de 2023, va néixer la seva germana, Sofia. Malgrat la seva curta edat, Rosario ja ha estat vista acompanyant als seus pares en passejos per Madrid i als voltants del seu àtic al mateix edifici on resideixen Carlos Fitz-James Stuart i Solís i la seva esposa Belén Corsini, ducs d'Osorno. Els ducs d'Huéscar també gaudeixen de vacances d'estiu al port de Sotogrande, on comparteixen l"Ayax III", el vaixell de l'actual Duc d'Alba, Carlos Fitz-James Stuart.

Un futur de privilegis i responsabilitats

Encara que actualment no posseeix títols nobiliaris, és possible que Rosario en rebi un en el futur, ja que el seu avi ostenta diversos títols aristocràtics. El ducat d'Alba, amb un patrimoni valorat en més de 3.000 milions d'euros, passarà eventualment en mans de Rosario, convertint-se en la pròxima duquessa d'Alba. La seva educació inclourà una profunda comprensió de la Casa d'Alba i la seva rica història, així com l'amor per l'art, una passió compartida pels seus pares, Sofía Palazuelo i Fernando Fitz-James, i la seva àvia materna, Sofía Barroso, que és una coneguda col·leccionista d'art. A més, és probable que Rosario comenci a estudiar anglès des de primerenca edat, seguint els passos dels seus pares i preparant-se per a un futur ple de privilegis i responsabilitats en l'alta societat espanyola