La monarquia espanyola té una interminable llista de defectes. Els col·leccionen de generació en generació, com els cromos. Un d'ells, i del que fa temps no se'n parla per raons òbvies, és la particularitat de la seva Llei de Successió al tron. Més que particular, masclista. "El varón prevalece sobre la mujer", diu la sacrosanta i obsoleta Constitució. Un anacronisme que Joan Carles I i Felip VI han espremut fins a la última gota, passant per la dreta a les seves germanes Pilar i Elena, respectivament. Tots dos casos tenen el seu què: el fugit va ser el causant de la mort del primogènit i hereu Alfonso, mentre que l'actual rei també va deixar a la cuneta a Cristina, tres anys més gran que ell. Tot d'una modernitat que esgarrifa.

Doncs bé, aquest debat sembla avui en dia mort i enterrat, ja que la Letícia ha portat al món a dues nenes, avui en dia ja adolescents. No hi ha mascles a la jungla de Zarzuela, i això facilita les coses per evitar un incendi més. Perquè tenint en compte com ha avançat el feminisme i la justa i necessària (tot i que incompleta) igualtat entre dones i homes, posar en pràctica aquesta norma tan 'machirula' rebentaria les costures atrotinades de la Prefectura de l'estat. Però que ningú es relaxi. La princesa Elionor no pot cantar victòria: entre d'altres motius, perquè Espanya no és Holanda. I les seves monarquies, encara menys. 

Franco designa successor Joan Carles de Borbó. Todo queda atado y bien atado. 21 07 1969. Franco, Joan Carles I i Felip VI. Font No Do

Franco designant com a successor Joan Carles de Borbó i marcant el camí del fill Felip / EFE

Zarzuela viu acomplexada cada cop que mira al seu voltant i observa les diferències insalvables entre la seva Família Reial i la dels seus homòlegs europeus. La distància és abismal, ja sigui amb el Regne Unit, Noruega​, Bèlgica o Holanda. Aquest últim país signa la darrera mostra d'aquest desequilibri, afegint un capítol més a la seva llista particular. La protagonista és Caterina-Amàlia, princesa i hereva de la corona que actualment posseïxen Guillem Alexandre i Máxima Zorreguieta. La jove de 17 anys sap que regnarà al seu país passi el que passi. I no parlem de la possibilitat que el masclisme 'royal' li pispi la cartera, no. És que tampoc haurà de preocupar-se per l'homofòbia: si decideix estimar i casar-se amb una dona, no patirà represàlies.

Catalina Amalia de Holanda y Familia Real GTRES

Caterina-Amàlia d'Holanda amb la resta de la Família Reial / GTRES

El primer ministre holandès, Mark Rutte, ha assegurat que l'Amàlia no haurà de renunciar al tron arribats a aquest punt. És el primer mandatari europeu que es manifesta en aquest sentit, i ho ha fet arran de la publicació d'un llibre sobre la princesa que afirmava tot el contrari. Els Països Baixos van ser pioners en la legalització del matrimoni homosexual, i tornen a demostrar que la seva democràcia té fonaments molt més avançats que, per descomptat, la medieval Espanya. Les comparacions són cada cop més odioses.

felipe leonor 12 octubre GTRES

Elionor i Felip mirant el futur / GTRES

Elionor, a la que 'La Razón' atribueix un nòvio (home) italià de 16 anys, comparteix internat a Gal·les amb la germana de l'Amàlia, l'Alexia, un veritable terratrèmol monàrquic. La deu mirar amb estupefacció: quina família més rara, oi? És l'estranyesa que produeix veure de prop la modernitat, és clar.