Des de fa alguns anys que es parla de l'estat de Joan Carles I. Hi ha molts factors que poden ser decisius per a la salut de les persones, des de la disposició genètica, l'abús de substàncies i la mala alimentació, fins als accidents, l'edat i més. A mesura que l'edat avança, la fortalesa física comença a ressentir-se. En el cas de l'emèrit, tota una vida d'aventures i possiblement l'herència genètica li han estat 'passant factura'. Però ara la situació sembla empitjorar, els seus 3 fills estan avisats. La seva condició va a pitjor, el diagnòstic no és encoratjador.

Joan Carles I
Joan Carles I

En els primers dies del segle XXI es va anunciar la mort de la comtessa de Barcelona, als seus 89 anys d'edat. María de las Mercedes va patir una aturada cardíaca quan dormia. La mare de Joan Carles I, curiosament, també tenia problemes de salut. Principalment, de mobilitat. Va ser dependent d'una cadira de rodes en l'última etapa de la seva vida, encara que va intentar fer la seva vida normal. Freqüentment, es dedicava als seus interessos que eren la música, la pintura, viatjar i veure els toros. I malgrat que no es podia moure a causa de la fractura del fèmur, l'accident del seu fill sembla anar a més i conduir-lo a la mateixa destinació.

Creix la preocupació per Joan Carles I, està cada vegada més deteriorat

Una de les raons per les quals el rei emèrit té limitacions per moure's és l'accident d'esquí que li va destrossar el maluc fa anys. "No és per la intervenció de genoll. Té el maluc destrossat per un accident d'esquí, i la nefasta operació de fa anys i l'artrosi, malament de família, l'han deixat pràcticament immobilitzat i amb grans dolors", va explicar Pilar Eyre. El cert és que això, que ja se sabia, es va agreujar considerablement. Fora del Vell Continent, el pare de Felip VI no ha tingut grans millores.

Segons comenten fonts properes, els metges li han indicat l'ús de la cadira de rodes. No pot fer esforços per estar dempeus, encara que els seus escortes i les persones del seu entorn l'ajuden a mantenir-se dret. Ja es comença a comentar que a Abu Dhabi passa més temps en cadira de rodes i que fa esforços per moure's. Diverses fonts li han comentat enmig Informalia que el Royal va fer unes modificacions a la seva residència al país àrab. La seva mansió ha hagut d'incloure rampes, elevador i altres comoditats per a aquestes necessitats.

La infanta Elena al costat de|juntament amb Letizia i Felip VI
La infanta Elena juntament amb Letizia i Felip VI

Felip VI juntament amb les infantes Elena i Cristina estan avisats que la salut del seu pare està patint un greu descens. I és que també té deteriorament cognitiu, pateix lapsus i pèrdua de memòria. Hi ha els qui apunten que en el comportament de l'aristòcrata es percep una dissociació amb la realitat, es victimitza i una repercussió psicològica que alarma tots.

Al llarg de la seva vida, Joan Carles I ha tingut fins a 18 intervencions quirúrgiques. Està envoltat de metges i especialistes que fan el possible per estabilitzar-ho. Però si hi ha una cosa segura és que, en temes de salut, els diners no poden amb tot.