Què té Madrid que atrau tant els royals europeus? Ha d'haver-hi algun secret, perquè la capital d'Espanya s'ha convertit en el pati d'esbarjo de les Cases Reials del continent. Oci, plaer, gastronomia, amistats especials, família... Hi ha una mica de tot, però el resultat sempre és el mateix: acabem assabentant-nos gràcies als paparazzi i a la premsa rosa. En alguns casos, de manera dramàtica: pensin en Frederic de Dinamarca i Genoveva Casanova, l'escàndol d'infidelitat que ha sacsejat els fonaments dels Glücksburg, provocant fins i tot la coronació del príncep i presumpte infidel. Aquest enrenou no fa enrere altres homòlegs estrangers de sang blava: ni a Dinamarca ni tampoc a Holanda

La corona dels Països Baixos té una relació amb Madrid a través de la princesa Amàlia, que passa temporades a la capital arran de les amenaces de màfies locals que va patir fa mesos. Està protegidíssima, com és natural, per serveis de seguretat holandesos i la cobertura d'agents del ministeri de l'Interior espanyol. La seva mare, Màxima Zorreguieta, ha aprofitat un petit parèntesi en la seva agenda oficial abans d'aterrar aquest dilluns a Colòmbia, per fer-li una visita fugaç i secreta. Li acompanyava l'altra filla Alexia, excompanya a l'UWC de Gal·les de la princesa Elionor. La jove està d'any sabàtic com Irene Urdangarin, però sense voluntariats al Sud-est asiàtic. La parella royal ha estat vista al centre de Madrid, però no hi ha ni una imatge. Estaven previngudes pel merder danès. 

Máxima Holanda GTRES
Máxima Holanda, a Colòmbia / GTRES

Restaurant Horcher, al costat d'El Retiro. Divendres, hora de dinar. La reina i la princesa holandeses entren al local, assegura el digital 'Vanitatis', acompanyades d'una altra parella d'idèntica composició: mare i filla. També VIPS, jet-set. Elena Cué i la seva filla Alejandra Cortina. Ningú sabia de l'amistat entre elles, però la sintonia era més que evident. Això ve de lluny. "Ocuparon una mesa cerca de una ventana. Máxima vestía un traje naranja de la firma Joseph, mientras Alexia llevaba una cazadora burdeos. Por su parte, Elena Cué llevaba un look beis y de su silla colgaba una pequeña bolsa verde de El Corte Inglés". El periodista o informador del digital diu que els paparazzi esperaven fora del local per retratar-les, després de rebre la filtració de la presència.

Guillermo Alejandro, Máxima y Amalia de Holanda   IG
Guillem, Màxima i Amàlia d'Holanda / Instagram

A partir d'allà, l'operació d'evacuació royal, una autèntica obra d'art de la matèria. Les espanyoles s'aixequen les primeres i abandonen el local per la porta principal. Un xòfer les esperava allà mateix, pugen i se'n van. Just al darrere, un altre vehicle amb guardaespatlles d'origen espanyol. La porta del cotxe oberta, tots els fotògrafs ajustant objectius i paràmetres per disparar. I així porten des de divendres, esperant fantasmes: les VIP sortien per una porta de servei de local, directament a un segon cotxe amb personal holandès. Doble cobertura, una fuga de pel·lícula. Missió complida. Ho podran comentar el pròxim 17 d'abril durant la visita oficial de Felip i Letícia a Holanda.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!