No hi ha dubte que el ministre més mediàtic del nou govern de Pedro Sánchez és Màxim Huerta. L'ex col·laborador d'Ana Rosa agafa la cartera de cultura i esports enmig de la polèmica pel seu passat televisiu i pels seus tuits cap als independentistes. El seu nomenament no ha agradat a tothom. De fet, probablement no hagi estat l'opció més aplaudida a Zarzuela.foto govern sanchez zarzuela Efe

Efe

Març del 2013. Ciutat del Vaticà. Missa inaugural del Papa Francesc. Els llavors prínceps d'Astúries reben la premsa a l'ambaixada espanyola a Roma. Entre els periodistes, l'enviat especial d'El programa de Ana Rosa: Màxim Huertael flamant nou ministre. En la seva crònica, Huerta poc més que deixa la futura reina Letícia de freda i de dèspota amb el seu marit Felip. Huerta assegura en la connexió que Letícia està tensa, absent, incòmoda, seca i freda, que no atenia ningú i que anava separada del príncep en tot moment, sense estar al seu costat només que per recriminar-li "me parece que esto está acabando, deberíamos salir ya, nos van a echar, como aquél famoso 'Déjame hablar a mí'".

reis vatica

Efe

"Intentamos varias veces el saludo con Letizia, en el besamanos, en la sala... y finalmente, en el primer 'Hola, señora', me giró la cara y se puso a hablar con los demás. Pero bueno, yo cogí una copa de vino y continué", va dir llavors el reporter Huerta. El verí cap a Letícia, continua: "La saludé hasta tres veces más, a lo largo de la recepción, y a la tercera me saludó como si no nos hubiéramos visto nunca. Y lo le dije: 'Llavamos ya como 16 veces saludados... princesa'". Un princesa amb tot el retintín del món. Pots veure el moment clicant a la foto:

maxim vatica

Telecinco

Llavors, Ana Rosa li va preguntar: "¿Os habéis hecho colegas?". Resposta: "Al contrario, fue un trato muy frío".  Un any després. Palau Reial. Recepció a un grup d'escriptors. Huerta, Premi Primavera de novel·la, està convidat. "Cuando llegué, noté por las miradas que recordábamos el encontronazo".

leticia congres   efe

Efe

Però a l'hora del cafè va decidir llimar asprors. Ella, però, no ho recordava. De fet, el va felicitar, i a l'hora dels licors, pràcticament eren compi-yoguis i se li va confessar: "Cualquier cosa que hago, se hace grande. Si yo le digo algo al Príncipe Felipe, al final se hace algo mucho más gordo". I darrerament n'hem tingut moltes mostres. Quin consell li va donar l'ara ministre de Cultura? "Tranquila señora, mi madre tiene 76 años, se han gritado muchas veces con mi padre y el matrimonio ha durado. El suyo también va a durar, Princesa". De moment dura, tot i les topades públiques amb el seu marit i els rumors de divorci. Veurem si continua quan s'acabi l'etapa de Huerta al ministeri.